Som anlægsstruktør tager du det første og vigtigste spadestik på byggepladsen

De færreste tænker over det, der ligger til grund for, at hele vores vejnet og byggeri fungerer og holder i mange, mange år. For uden den rigtige hældning vil regnvandet blive liggende på vejen.  Og uden den rette udgravning vil rør og ledninger ikke være ordentligt beskyttet – eller nødvendigvis være placeret optimalt i forhold til anvendelsen.

Lige som i alle andre af livets henseender er fundamentet vigtigt, hvis projektet skal lykkes. Det samme gælder bygge- og anlægsprojekter. Med andre ord, kan intet byggeri eller nogen veje udføres, uden anlægsstruktøren har haft en finger (eller lidt mere end det) med i spillet. For jord skal flyttes, der skal lægges dræn, ledninger og rør, inden noget kan bygges ovenpå.

Gennem specialet får du blandt andet viden om, hvordan du håndterer udgravning med gravemaskine og andre maskiner såsom dozere og rendegravere. Du lærer også at lægge fliser og udføre mindre kompliceret betonarbejde. Herudover er samarbejde med andre faggrupper en vigtig del af både uddannelsen og din fremtidige jobsituation. 

Som anlægsstruktør vil dine primære opgaver være at:

  • Bygge nye veje (ikke asfalt) samt reparere og ændre gamle veje.
  • Udføre alle former for flisebelægning samt etablering af fortove, cykelstier, pladser og jernbaner (ikke skinnerne)
  • Nedgrave forsyningsledninger og kloakrør
  • Vurdere, hvordan fundamentet skabes mest optimalt i forhold til resten af byggeriet
  • Sikre en god overlevering af projektets status til andre faggrupper.

Økonomi og varighed

Adgangskrav

Er du over 25?

Spørg os

Find os her

Grindsted
Odense
Risingsvej 60, 5000 Odense C
Vejle

Erhvervskollegiet - Skolehjem