Som anlægsstruktør Tager du det første og vigtigste spadestik på byggepladsen
De færreste tænker over det, der ligger til grund for, at hele vores vejnet og byggeri fungerer og holder i mange, mange år. For uden den rigtige hældning vil regnvandet blive liggende på vejen. Og uden den rette udgravning vil rør og ledninger ikke være ordentligt beskyttet – eller nødvendigvis være placeret optimalt i forhold til anvendelsen.
Lige som i alle andre af livets henseender er fundamentet vigtigt, hvis projektet skal lykkes. Det samme gælder bygge- og anlægsprojekter. Med andre ord, kan intet byggeri eller nogen veje udføres, uden anlægsstruktøren har haft en finger (eller lidt mere end det) med i spillet. For jord skal flyttes, der skal lægges dræn, ledninger og rør, inden noget kan bygges ovenpå.
Gennem specialet får du blandt andet viden om, hvordan du håndterer udgravning med gravemaskine og andre maskiner såsom dozere og rendegravere. Du lærer også at lægge fliser og udføre mindre kompliceret betonarbejde. Herudover er samarbejde med andre faggrupper en vigtig del af både uddannelsen og din fremtidige jobsituation.
Som anlægsstruktør vil dine primære opgaver være at:
- Bygge nye veje (ikke asfalt) samt reparere og ændre gamle veje.
- Udføre alle former for flisebelægning samt etablering af fortove, cykelstier, pladser og jernbaner (ikke skinnerne)
- Nedgrave forsyningsledninger og kloakrør
- Vurdere, hvordan fundamentet skabes mest optimalt i forhold til resten af byggeriet
- Sikre en god overlevering af projektets status til andre faggrupper.
Varighed
Ca. 3,5 år + grundforløb
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe tegneredskaber, lommeregner, arbejdstøj og sikkerhedssko.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
1. Er erklæret uddannelsesparat.
2. Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
3. Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlige karakterer) og matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.
4. Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Vejleder
Ole Ingemann Nielsen - AMU Fyn
Tlf. 2967 4918
Mail: oin@amu-fyn.dk
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på skolehjem.