Som bygningsstruktør kan du Skabe byggerier over jorden – under åben himmel
Bygninger har ligesom os mennesker et skellet. Det er dog lavet af et noget mere holdbart materiale, ofte beton. Som bygningsstruktør er det bl.a. din opgave at bygge og opstille skelletter, som sikrer at konstruktionen holder i mange år.
Alt byggeri skabes i samarbejde mellem håndværkere med speciale inden for hver sit felt. Ingen kan undværes, hvis byggeriet skal stå i mange år – og det skal byggerier jo gerne.
Som bygningsstruktør er du med i den indledende fase, som gør, at resten af byggeriet kan lykkes.
I løbet af specialet til bygningsstruktør lærer du om dræn og støbning af fundamenter, og du får kendskab til materialer, som du bruger til kældre, trapper og mure, vejbroer, viadukter og motorveje. Det er tunge sager og krævende opgaver – heldigvis trækker bygningsstruktøren i dag på moderne maskiner, som kan klare det tunge arbejde.
Som bygningsstruktør vil dine primære opgaver være at:
- Arbejde med betonkonstruktioner, kontor og boligbyggeri, skoler, broer, parkeringshuse, metro og letbane, stalde, regnvandsbassiner, havne, kystsikring, vinmøllefundamenter m.m.
- Konstruere alle former for støbeforme i træ og systemforskalling
- Opsætte stillads og montere bygningselementer.
- Udføre mindre kloak- og belægningsarbejde
- Sikre en god overlevering af projektets status til andre faggrupper.
Varighed
Ca. 3,5 år + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe tegneredskaber, lommeregner, arbejdstøj og sikkerhedssko.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
1. Er erklæret uddannelsesparat.
2. Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
3. Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlige karakterer) og matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.
4. Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Vejleder
Ole Ingemann Nielsen - AMU Fyn
Tlf. 2967 4918
Mail: oin@amu-fyn.dk
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på skolehjem.