bliv håndværker med hue

EUX er for dig, der har kompetencer til og ambitioner om at læse videre efter din erhvervsuddannelse. Som EUX'er får du nemlig både et svendebrev og en studenterhue, og opnår lige som de øvrige gymnasiale uddannelser direkte adgang til mange videregående uddannelser, når huen sættes på hovedet.

Klik her og se, hvilke EUX uddannelser vi tilbyder på Syddansk Erhvervsskole

Hvilke muligheder giver en EUX dig?
Med en EUX får du et svendebrev, der giver dig adgang til at arbejde inden for dit fag, nøjagtig som hvis du havde taget den traditionelle vej. Desuden giver uddannelsen adgang til videregående uddannelser som fx. laborant, bygningsingeniør, arkitekt, maskinmester, produktionsteknolog, energiteknolog, autoteknolog, diplom- og civilingeniør.

Hvad kræves der af dig?
Udover at du selvfølgelig skal have din afgangseksamen, skal du være indstillet på det høje niveau.
Du skal have lyst til at arbejde både praktisk og teoretisk med de faglige emner. Desuden skal du regne med, at du gennem hele uddannelsen skal bruge tid på forberedelse, og at der er hjemmearbejde.
EUX er en uddannelse på gymnasialt niveau, og derfor skal du for eksempel gennem flere fag på A, B- og C-niveau.

Hvad er adgangskravet?
Du skal have mindst 02 i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse for at komme ind på en EUX-uddannelse. Da det er en gymnasial uddannelse, du går ind til, er det en fordel, hvis du har gode karakterer i dansk, matematik, fysik og engelsk.

Hvis du starter din uddannelse på grundforløb 2, er der krav om, at du har minimum C-niveau i samfundsfag, engelsk og dansk for at fortsætte på hovedforløbet. Hvis du ikke har opnået disse niveauer, inden du starter på grundforløb 2, kan du sideløbende med grundforløbet tage fagene på fx VUC. 

Hvordan er uddannelsen bygget op?
Herunder kan du se et eksempel på et uddannelsesforløb. Figuren er vejledende og den nøjagtige opbygning afhænger af uddannelsen.

Kontakt
Vil du vide mere om dine muligheder med en EUX-uddannelse, så kontakt vores studievejledere.

SDE TV
""
EUX Tømrer med egen virksomhed

Vil du vide mere?