Mød Emil: Han tager en EUX-uddannelse

I denne artikel kan du møde Emil, der uddanner sig til EUX-elektriker. Læs om hvorfor at Emil gik EUX-vejen, og hvad det giver ham fagligt og personligt.
1/3 2022 - lbk

Emil uddanner sig til EUX-elektriker

”Du kan videreuddanne dig, og du lukker ikke nogen døre. Du bruger lidt længere tid end gymnasiet, men du får også både et svendebrev og en studenterhue,” lyder det fra 17-årige Emil, der uddanner sig til EUX-elektriker på Syddansk Erhvervsskole.

Emil mener, at EUX’en er god, hvis du ikke er afklaret om, hvad du vil i fremtiden: ”Du behøver ikke at have taget stilling til, hvad du vil. Du kan tage en EUX og gå ud på arbejdsmarkedet i et par år og tjene nogle penge, og så kan du videreuddanne dig.”

Emil anbefaler EUX til dem som:

  • har gå-på-mod og overskud 
  • der gerne vil videreuddanne sig i fremtiden
  • der gerne vil lære noget nyt hver dag.

Emil har længe været sporet ind på elektrikervejen: ”Min onkel er elektriker, så jeg har lavet el-arbejde med ham siden jeg var lille. Derfor gav EUX’en også god mening for mig, da jeg havde meget af el-teorien i bagagen og derfor kunne blive udfordret på de mere teoretiske fag.”

Emil havde snakket med både studievejleder og onkel om at vælge en EUX, og herfra lød det, at EUX’en giver nogle rigtig gode muligheder. Selv lyder det fra Emil: ”Du har muligheden for at videreuddanne dig. Det oplagte for mig er at blive autoriseret installatør i fremtiden.”

Læs mere om EUX-elektriker