Mød Malthe: 18 år og Danmarks bedste maskinsnedker

Malthe Surrow er maskinsnedkerelev og har altid haft lyst til at bygge hvad som helst i møbler. Som bare 18-årig stillede han op i DM i Skills 2022 og løb med sejren i sit fag.
16/9 2022 - anders

- Jeg er et konkurrencemenneske, og vil gøre det bedste jeg kan. Jeg synes, at det er mega fedt at arbejde i forskellige træmaterialer pga. strukturen og farverne. Der er stor forskel på dem, og derfor er det vidt forskelligt at arbejde i fx valnød eller eg.

Vejen til en læreplads

Malthe er i lære hos Special-Snedkeriet ApS og fik lærepladsen ved at dukke personligt op. Og det er for mester Daniel Hundstrup afgørende, når handler om at finde en læreplads. Han fortæller:

- Det er vigtigt at møde personligt op og ikke bare sende en mail. Det viser lidt af ens personlighed. En kommende lærling skal have interesse for faget, og jeg spørger altid, om de er 100% sikker på, at det er det, de vil. Malthe tilbød at starte op som arbejdsdreng, så vi kunne se ham an inden - vi sagde ja og fandt ret hurtigt ud af, at han selvfølgelig skulle i lære hos os.

Til DM i Skills fremstillede Malthe et anretterbord med vinhylde, bakke og to skuffer. Arbejdet krævede tålmodighed, fordybelse samt forståelse og begyndte med op mod 20 timers tegning af møblet i 3D-programmet Inventor.

I fremtiden ser han sig selv i et job, hvor der er stor variation i opgaverne, og hvor han kan få lov til at fordybe sig i forskellige træmaterialer.