Mød Caroline: Hun elsker at fordybe sig i grafik

20-årige Caroline Nguyen er vild med alt, der handler om grafik, håndværk og visualitet. Derfor er hun i gang med uddannelsen til mediegrafiker.
14/10 2022 - sasha

Fulgte sine interesser 

Caroline gik blot i 9. klasse, da hun klikkede på Syddansk Erhvervsskoles hjemmeside for at finde ud af, hvad hun ville. Hun faldt over mediegrafikeruddannelsen, som beskrev alt det, hun var interesseret i. Efter 9. klasse begyndte hun straks på uddannelsen og har ikke fortrudt.

Ifølge Caroline er noget af det fede, ”at uddannelsens opbygning er så interessant – altså at man skiftevis er i praktik og i skole.” På sin læreplads får man nemlig en masse praktisk erfaring og et stort ansvar, og det er Caroline vild med. 

Da hun skulle til at søge læreplads, søgte hun bredt. Caroline fik tilbudt en læreplads langt væk fra sin bopæl, men var ikke i tvivl om, at det var det rigtige. Hun tog derfor beslutningen om at flytte fra Odense for at komme tættere på lærepladsen ’Grafisk Afdeling’, som er et designbureau i Roskilde. 

- Jeg er altid klar på udfordringer, så at flytte for et nyt job, i en ny by for første gang – det var fedt. Jeg føler mig så heldig at være elev der, hvor jeg er. Jeg får virkelig lov til at fordybe mig i grafik i hverdagen. Det er den bedste beslutning, jeg har taget. 

Drømme for fremtiden

Caroline har tanker om at læse videre og drømmer om at blive mediekonsulent eller art director. Generelt vil hun bare gerne arbejde med andre grafikere til hverdag ”måske i en bygning omringet af iværksættere”.

Karaktererne har ikke haft den største betydning for, hvor Caroline er nået i dag. Hun brænder og har en naturlig interesse for faget, og det afspejler hendes hårde arbejde og indsats.