Som neurofysiologiassistent går du på opdagelse i kroppens mest gådefulde organsystem

Nogen gange skal menneskets nervesystem have hjælp for at fungere optimalt. Det er dog ikke altid lige til at se, hvad der er galt med kroppens komplekse systemer. Det kræver avanceret teknisk udstyr – og specialuddannet personale, som kan betjene udstyret og aflæse resultaterne. Det kræver med andre ord en neurofysiologiassistent.

Som neurofysiologiassistent er du er med til at undersøge mennesker, der oplever problemer med nervesystemets funktion. Du skal både kunne lide at arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i teams. De fleste undersøgelser og behandling af resultater foregår nemlig i tæt samarbejde med læger og andet fagpersonale.

På uddannelsen får du teoretisk viden om, hvordan det centrale og perifere nervesystem fungerer. Desuden får du praktisk undervisning i, at anvende det tekniske udstyr til at undersøge patienter med mistanke om sygdomme som epilepsi, nervebetændelse, hjerneblødninger og andre hjerne- og nerveskader.

Som neurofysiologiassistent er dine arbejdsopgaver bl.a.:

  • Modtage og tale med patienter om den forestående undersøgelse
  • Undersøge patienter i alle aldersgrupper for sygdomme som fx epilepsi, betændelsestilstande i hjernen, nervebetændelse og sklerose
  • Observere, aflæse og beskrive kurver og måletekniske resultater, så de kan bruges til den videre behandling af patienten
  • Formidle undersøgelsesresultater til fagpersonale
  • Udarbejde relevante journaluddrag.

Økonomi og varighed

Adgangskrav

Er du over 25?

Spørg os

Navn ikke tilgængelig
Ikke tilgængelig
Email ikke tilgængelig

Uddannelsessekretær Odense M

Tina Due Enggaard
63126823
tde@sde.dk

Find os her

Grindsted
Odense
Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
Vejle

Erhvervskollegiet