Som neurofysiologiassistent går du på opdagelse i kroppens mest gådefulde organsystem
Nogen gange skal menneskets nervesystem have hjælp for at fungere optimalt. Det er dog ikke altid lige til at se, hvad der er galt med kroppens komplekse systemer. Det kræver avanceret teknisk udstyr – og specialuddannet personale, som kan betjene udstyret og aflæse resultaterne. Det kræver med andre ord en neurofysiologiassistent.
Som neurofysiologiassistent er du er med til at undersøge mennesker, der oplever problemer med nervesystemets funktion. Du skal både kunne lide at arbejde selvstændigt, men også kunne indgå i teams. De fleste undersøgelser og behandling af resultater foregår nemlig i tæt samarbejde med læger og andet fagpersonale.
På uddannelsen får du teoretisk viden om, hvordan det centrale og perifere nervesystem fungerer. Desuden får du praktisk undervisning i, at anvende det tekniske udstyr til at undersøge patienter med mistanke om sygdomme som epilepsi, nervebetændelse, hjerneblødninger og andre hjerne- og nerveskader.
Som neurofysiologiassistent er dine arbejdsopgaver bl.a.:
- Modtage og tale med patienter om den forestående undersøgelse
- Undersøge patienter i alle aldersgrupper for sygdomme som fx epilepsi, betændelsestilstande i hjernen, nervebetændelse og sklerose
- Observere, aflæse og beskrive kurver og måletekniske resultater, så de kan bruges til den videre behandling af patienten
- Formidle undersøgelsesresultater til fagpersonale
- Udarbejde relevante journaluddrag.
Varighed
2 år + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Elever opfordres til at medbringe egen computer samt enkelte bogkøb.
1. Er erklæret uddannelsesparat.
2. Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
3. Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlige karakterer) og matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.
4. Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Opfylder du ikke adgangskravene?
Vi anbefaler, at du har afsluttet 10. klasse med bestået afgangsprøve i dansk (dansk E) samt engelsk med bestået årskarakter (engelsk F).
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Uddannelsessekretær Odense M
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.