Som hud- og skønhedsbehandler får du andre til at stråle af sundhed og smile til deres spejlbillede
Huden sladrer – om både alder, mental tilstand og sundhed. Det er derfor vigtigt at forkæle og pleje den. Dét ved flere og flere både kvinder og mænd. Efterspørgslen efter eksperter i hud- og skønhedspleje er derfor vokset de seneste år.
Huden beskytter os – specielt hvis vi også husker at beskytte den. Som kosmetiker med speciale i hud- og skønhedsbehandlinger er det din fornemmeste opgave at hjælpe dine kunder med at få en sund, smuk og velafbalanceret hud og et udseende, de er tilfredse med.
Som hud- og skønhedsplejer kommer du i tæt berøring med dine kunder. Det er derfor vigtigt, at du er god til mennesker og ikke er alt for sart. En hud- og skønhedsplejer vil nemlig også komme ud for kunder med hudproblemer og hudsygdomme.
I løbet af din uddannelse lærer du om forskellige hudtyper og –problemer. Du lærer også, hvordan du bedst behandler eller plejer huden og giver kunden den bedste rådgivning og service.
Undervisningen veksler mellem teori og praktiske øvelser, hvor du får rig mulighed for at udføre hudanalyser, ansigtsbehandlinger og andre hud- og skønhedsbehandlinger.
Som hud- og skønhedsplejer vil dine primære opgaver være at:
- Udføre ansigts- og kropsbehandlinger
- Manicure og pedicure
- Fjerne uønsket ansigtsbehåring samt farve bryn og vipper
- Lægge make-up og lakere negle
- Rådgive kunderne om hudpleje og makeup.
Der er adgangsbegrænsning på uddannelsen. For at blive optaget på grundforløb 2, skal du derfor enten have en læreplads, eller ansøge om en af skolens kvotepladser.
Kvotepladser er skolens mulighed for at optage et antal elever, som ikke har en aftale om en læreplads inden uddannelsesstart. Kvotepladserne fordeles efter samtaler med ansøgerne, hvor der foretages en samlet vurdering af ansøgernes kompetencer, samt motivation for uddannelsen.
Tilmeldingsfrister for kvotepladser:
- 15. maj
- 24. november
Varighed
2 år + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal forvente at skulle købe kliniktøj og anskaffe dig de nødvendige kosmetikredskaber.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.