Som maritim smed kan du sætte kurs mod en karriere med et hav af spændende opgaver
Du skal have lyst til at arbejde med byggerier og reparation af de helt store stålkonstruktioner, bygninger og skibe. Det handler derfor om at kunne bevare overblikket og se muligheder selv i store komplekse opgaver.
Som maritim smed kan du både arbejde til lands og til vands – og har du fremtidsdrømme om at arbejde på en boreplatform, med havvindmøller eller andre offshore-virksomheder, er der med specialet maritim gode muligheder for dette, specielt internationalt.
I løbet af specialet lærer du at arbejde med de store emner i stål. Du lærer at skære, svejse og montere dele til skibe, boreplatforme og andre store stålkonstruktioner – ligesom udarbejdelse og forståelse af arbejdstegninger til produktion og reparation af skibe er en vigtig del af specialet. Med specialet får du i modsætning til de øvrige smedespecialer en helt unik viden om skibe og maritimt udstyr.
Som smed med speciale i maritim vil dine primære opgaver være at:
- Udforme og sammensætte store enheder i metal
- Udføre reparationer på store metalkonstruktioner, som kræver specialløsninger
- Læse og lave arbejdstegninger
- Arbejde med CAD-systemer
- Optimere og planlægge produktionsforløb.
Varighed
3 år og 6 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Uddannelsen koster ikke noget, men du skal selv anskaffe sikkerhedssko og arbejdstøj.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.