En smed med rene hænder

Hvordan har du det med regler, renhed og faste rammer? Hvis svaret er godt, vil specialet som rustfast smed være et oplagt valg. Her foregår det meste smedearbejde nemlig med hjælp fra maskiner.

Nogle brancher stiller høje krav til hygiejne og produkters vedligeholdelse - fx fødevareindustrien, sundhedssektoren, bilproducenter og kemiske fabrikker. Det er derfor vigtigt, at alle komponenter og maskiner bliver fremstillet, så de lever op til de gældende krav og standarder på området. Og det, vil være dit ansvar som rustfast smed.

I løbet af uddannelsen lærer du at udvælge og arbejde med rustsikre materialer, som fx aluminium, kobber og rustfrit stål. Du lærer også om de nyeste teknologier og processer til formgivning og bearbejdning af denne type metal. Ligesom du får viden om, hvordan du løser opgaverne, så de lever op til de lovmæssige krav på de forskellige områder.

Som smed med speciale i rustfast vil dine primære opgaver være at:

  • Fremstille produkter i rustfaste materialer til brancher, hvor der er høje krav til hygiejne, f.eks. fødevareindustrien og den kemiske industri
  • Skabe specialløsninger samt udvikle nye innovative produkter inden for smedehåndværket
  • Sikre overholdelse af virksomhedens gældende kvalitetskrav
  • Udføre overflade-/efterbehandlinger
  • Holde dig opdateret inden for den seneste teknologi og de nyeste metoder.

Økonomi og varighed

Adgangskrav

Er du over 25?

Spørg os

Uddannelsesvejleder Odense C

Charlotte Grønnegaard Knudsen
24207706 / 24207706
cgk@sde.dk

Find os her

Grindsted
Odense
Risingsvej 60, 5000 Odense C
Vejle

Erhvervskollegiet