En smed med rene hænder
Hvordan har du det med regler, renhed og faste rammer? Hvis svaret er godt, vil specialet som rustfast smed være et oplagt valg. Her foregår det meste smedearbejde nemlig med hjælp fra maskiner.
Nogle brancher stiller høje krav til hygiejne og produkters vedligeholdelse - fx fødevareindustrien, sundhedssektoren, bilproducenter og kemiske fabrikker. Det er derfor vigtigt, at alle komponenter og maskiner bliver fremstillet, så de lever op til de gældende krav og standarder på området. Og det, vil være dit ansvar som rustfast smed.
I løbet af uddannelsen lærer du at udvælge og arbejde med rustsikre materialer, som fx aluminium, kobber og rustfrit stål. Du lærer også om de nyeste teknologier og processer til formgivning og bearbejdning af denne type metal. Ligesom du får viden om, hvordan du løser opgaverne, så de lever op til de lovmæssige krav på de forskellige områder.
Som smed med speciale i rustfast vil dine primære opgaver være at:
- Fremstille produkter i rustfaste materialer til brancher, hvor der er høje krav til hygiejne, f.eks. fødevareindustrien og den kemiske industri
- Skabe specialløsninger samt udvikle nye innovative produkter inden for smedehåndværket
- Sikre overholdelse af virksomhedens gældende kvalitetskrav
- Udføre overflade-/efterbehandlinger
- Holde dig opdateret inden for den seneste teknologi og de nyeste metoder.
Varighed
3 år og 6 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Uddannelsen koster ikke noget, men du skal selv anskaffe sikkerhedssko og arbejdstøj.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.