Som svejser bliver du det uundværlige bindeled i smedebranchen
At være svejser lyder måske lige til, men svejsning er faktisk et vidt begreb. Der findes et hav af forskellige svejsemetoder – og sikkerhedsforanstaltninger for den sags skyld – man som professionel svejser skal kunne og kende.
Når man skal opbygge eller reparere metalkonstruktioner eller metaldele, når man ikke langt uden at svejse. Forestil dig fx, hvor svært det ville være bare at lave en udstødning, et dørhåndtag eller en havelåge i stål?
En både flot og funktionel svejsning kræver dog både stor faglig viden og erfaring i at svejse og betjene svejserobotter korrekt. Mange virksomheder har derfor smede ansat alene til at udføre svejseopgaver – og det er ikke kun danske virksomheder, der efterspørger svejsere.
Maskinerne er computerstyrede og værktøjet er avanceret inden for svejsning. I løbet af uddannelsen vil du få masser af erfaring med både praktisk svejsning i forskellige metaller samt programmering og kontrol af svejserobotter. Du lærer desuden om vigtigheden af høj sikkerhed under arbejdet og kvalitetssikring af det endelige svejsearbejde.
Som smed med speciale i svejsning vil dine primære opgaver være at:
- Udvælge forskellige materialer og metoder til at lave den helt rigtige og holdbare svejsesammenføjning
- Anvende det klassiske svejsehåndværk og avancerede højteknologiske svejseapparater
- Udføre større og mindre svejseopgaver og reparationer på forskellige metalkonstruktioner
- Styre, programmere og kontrollere svejserobotter
- Holde dig opdateret inden for den seneste teknologi og de nyeste metoder.
Varighed
2 år + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Uddannelsen koster ikke noget, men du skal selv anskaffe sikkerhedssko og arbejdstøj.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.