Følg din interese og find en uddannelse, du brænder for. Start i januar eller august.

Grib chancen og oplev glæden ved at skabe noget, få ting til at virke eller gøre en forskel for andre. Med en erhvervsuddannelse kan du dyrke din interesse, se resultaterne af dit arbejde og få løn, mens du uddanner dig. 

Alle deler samme interesse

Du går på hold med andre, som deler samme interesse som dig - det giver et helt særligt studiemiljø, når alle brænder for samme fag. I kan bl.a. sparre med hinanden om konkrete løsninger og om hverdagen på lærepladsen.

Løn under uddannelse

Lærlingeløn: Når du begynder på din læreplads, får du løn fra dag 1. Lønnen for lærlinge over 18 år ligger typisk mellem 9.500 og 12.500 kr. om måneden - og den stiger år for år.

SU: Du kan modtage SU på grundforløbet, hvis du ikke har en læreplads endnu og er over 18 år.

Muligheder for læreplads

Skolens virksomhedskonsulenter arbejder for, at du som elev lettere kan finde en læreplads. Virksomhedskonsulenterne opsøger virksomheder for at få dem til at slå ledige lærepladser op, og giver gode tips, råd og vejledning til elever, som søger læreplads. 

Du kan starte i lære allerede på grundforløbet eller forud for det. For at kunne starte på hovedforløbet skal du derfor have fundet en læreplads i løbet af dit grundforløb. Det betyder, at du har mellem et halvt til et helt år til at finde en læreplads.  

Få inspiration til din lærepladssøgning.

Hvad hvis jeg ikke finder en læreplads?
Hvis du mod forventning ikke finder en læreplads, inden du starter på hovedforløbet, har du mulighed for at komme i det, der kaldes skoleoplæring. Læs mere om skoleoplæring her. 

Studiemiljø

Fredagscaféer og elevråd

Du er måske vant til studiemiljøet fra gymnasiet. Hos os kan du stadig hænge ud med kammeraterne i vores studiemiljøer, mødes til fredagscaféer eller være aktiv i vores elevråd. 

Alle dine døre er åbne for fremtiden

Virksomhederne er på udkig efter lærlinge, som brænder for faget. Med din erhvervsuddannelse vælger du selv, om du vil direkte ud et spændende job, gå efter en karriere i branchen eller læse videre.

Valget er dit - det vigtigste er, at din uddannelse åbner dine muligheder for fremtiden.

Erhvervskollegiet