Praksisnære læringsmiljøer for 6. årgang

Undervisningsforløb for 6. årgang der giver eleverne mulighed for at afprøve deres fag i praksis. I løbet af én skoledag opdager de anvendelsesgraden og vigtigheden af det, som de lærer i skolen i nye sammenhænge.

Gennem Praktisk Matematik, Dansk, Natur & Teknologi og Håndværk & Design får de unge skabt nye forståelser for deres fag og indblik i de mange fremtidsmuligheder, som grundskolen og dens fag ruster dem til. Praksisnære læringsmiljøer er med til at vække de unges nysgerrighed og er samtidig et oplagt supplement til grundskolens senere brobygnings- og introduktionsforløb.

Målrettede undervisningsforløb med fokus på færdighedsmål
De praksisnære forløb er udviklet i et fælleskab mellem lærere fra en række grundskoler i Odense Kommune og Syddansk Erhvervsskole. Et fælles sæt undervisningsmaterialer skal gøre det nemt og systematisk for den enkelte skole og klasse at vælge præcis de forløb, som passer ind i klassens øvrige undervisning og fagenes temaer.

De praksisnære forløb taler direkte ind i fagenes færdigheds- og videnmål for grundskolerne og understøtter den differentierede undervisningsform.

Projektet blev støttet af Nordea-fonden i 2018.

Spørg os

Projektleder Odense M

Anita Dahlberg
22776599
and@sde.dk