Hvem kan få løn under uddannelsen? Det kan du.
Når du i løbet af uddannelsen begynder på din læreplads, får du løn fra 1. dag. Hvis du er under 18 år, får du ca. 6.800 kr. i månedsløn, indtil du fylder 18 år. Derefter er lønnen for lærlinge typisk mellem 9.500 og 12.500 kr. om måneden - og den stiger år for år.

Hvem kan følge sin største interesse? Det kan du.
Hvis du er erklæret uddannelsesparat, og du har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve. I dansk beregnes gennemsnittet af dine mundtlige og skriftlige karakterer. I matematik beregnes gennemsnittet af dine skriftlige karakterer.

Hvem kan nemt tilmelde sig? Det kan du.
Det er nemlig enkelt at få overblik over mulighederne på Syddansk Erhvervsskole.

  • Hvis du har afsluttet 9. eller 10. klasse for mindre end et år siden, begynder du på grundforløb 1. Her følger du dit interesseområde - det vi kalder for fagretninger.

  • Har du allerede en uddannelsesaftale med en virksomhed, inden du søger optagelse, begynder du i stedet direkte på grundforløb 2. Du vil i så fald få løn fra virksomheden, allerede når du begynder på skolen.

Hvem kan blive en del af et fagligt og socialt studiemiljø? Det kan du.
På grundforløbet er der både introdage, aktiviteter, studietur og andet, som ryster jer godt sammen på holdet. Vi har også elevråd, da både det sociale og faglige er vigtigt for din tid på Syddansk Erhvervsskole.

Hvem skal bruge en læreplads? Det skal du.
Det er på grundforløbene, du søger og finder din læreplads. Herefter begynder hovedforløbet, hvor du skiftevis er på skole og i lære ude i virksomheden. Du afslutter det hele med en svendeprøve, hvor du kan bevise, hvor dygtigt et håndværk, du har lært dig.

Hvem finder lærepladsen? Det gør du.
Men de dygtige virksomhedskonsulenter på Syddansk Erhvervsskole hjælper naturligvis med at skaffe lærepladser ude i virksomhederne og synligør de ledige lærepladser i løbet af grundforløbene og på karrieredage. De erhvervsrettede fag er eftertragtede, og flere af vores uddannelser har endda lærepladsgaranti.

Hvem kan få tips til søgning af læreplads? Det kan du.
På Syddansk Erhvervsskole får du og dine kammerater bl.a. vejledning og hjælp til at skrive ansøgninger og cv, ligesom I også bliver klædt på til at være på en arbejdsplads. Find tips og tricks på sde.dk/læreplads – og læs andre elevers råd.

Hvem kan flytte for sin uddannelse og bo på skolehjem? Det kan du.
Hvis du er elev på vores skole, og har mere end fem kvarters transporttid mellem skolen og dit hjem, kan du slippe for den lange transport. Du kan blive en del af et fedt studiemiljø og en aktiv fritid på vores skolehjem Campus One. Se videoer og mere info på sde.dk/erhvervskollegiet

Hvem kan få svar på sine spørgsmål? Det kan du.
Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 7010 9900,  vejledningen@sde.dk eller kigge forbi til en snak med en af vores vejledere.

Du finder kontaktoplysninger på sde.dk/studievejledning