Malerelever vandt med Olsen Banden kunst

Den 6. december gik malereleverne Kenneth Strunge Andersen og Thommy Høy Jacobsen fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle på podiet i København.
8/12 2016 - susanne
Den 6. december gik malereleverne Kenneth Strunge Andersen og Thommy Høy Jacobsen fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle på podiet i København. Drengene vandt en landsdækkende konkurrence blandt malerelever med deres Olsen Banden-inspirerede popartkunst.

Opgaven gik ud på at komme med forslag til dekoration af en opgang i et boligbyggeri, og Kenneth og Thommy blev hurtige enige om, at temaet skulle være Olsen Banden – og skabte fem motiver til opgangen med klassiske elementer fra de kendte Erik Balling-film.


Dommerkomiteen – med den anerkendte billedhugger og performancekunstner Bjørn Nørgaard som hoveddommer – var ikke i tvivl; De to SDE-elever skulle have 1. pladsen i konkurrencen.

Drengene modtog derfor både kr. 15.000, store klapsalver og ros fra dommerne, da de sammen med resten af holdet var taget til København for at blive præmieret og hyldet.

Udover pengepræmien er en del af vindergevinsten også, at Kenneth og Tommys trappeudsmykning bliver realiseret i hele to opgange i boligforeningen AAB i København S inden længe.