Multibyg for elever der øver sig

Eleverne får med MultiByg et relevant indblik i virksomhedskultur og byggeri fra A-Z. Når skoledagene er organiseret som på en byggeplads med 12 byggesjak, opgaver og kurser.
21/8 2017 - kabr

For 120 elever på grundforløb Byggeri, håndværk og service i Odense er skoledagene de næste 20 uger tilrettelagt, som om de var ansat i byggebrancen. Skoleverdenen er skiftet ud med opgaver og kurser.
Tanken med MultiByg er, at de skal arbejde inden for et byggesjak, der repræsenterer en by i en region. Alle eleverne er inddelt i 12 byggesjak, der skal samarbejde om at bygge et færdigt anneks i løbet af de 20 uger de går på grundforløbet.

Der skal mures, laves trækonstruktion, males både indvendigt og udvendigt, trækkes el og bukkes rør til tagrender før de kan holde rejsegilde for familie og venner. Eleverne får med MultiByg indblik i virksomhedskultur, fagkommunikation og fagdokumentation og forløbet sikrer, at de kommer igennem byggeri fra A-Z.

På første skoledag prøvede eleverne kræfter med at bygge drager som samarbejdsøvelse. Der var præmier til den bedste og mest kreative drage, og til de drager som kom i luften. Dragerne skulle de senere flyve med på Stige Ø, hvor eleverne de efterfølgende dage var med til en masse teambuildingsaktiviteter. De nye elever sejlede i kajak og kano på Odense Fjord, kørte mountainbike på forhindringsbane, og der var også tid til at grille pølser og spise fælles morgenmad.


Her øver eleverne tape teknik med forsegling af tapen og øver sig i at blande farver. Eleverne arbejder med den 12 delte farvecirkel som bruges på maleruddannelsen. Opgaven går ud på at lave en farveefterligning, hvor de bruger 12 farver plus sort og hvid til at blande sig frem til den valgfri farveefterligning.