Vi sender René og Jacob afsted til WorldSkills i Oktober

Syddansk Erhvervsskole er repræsenteret til WorldSkills i konkurrencen for industriteknikere og konkurrencen for møbelsnedkere. René og Jacob er en del af det danske WorldSkillslandshold, der skal dyste mod 1200 unge i erhvervsfaglige fag.
1/9 2017 - suss

Den 21-årige industriteknikerelev René Kling Hansen skal repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne i CNC-drejning i Abu Dhabi, og er i lære hos Valmont SM i Rødekro.

- Jeg er selvfølgelig både spændt og forventningsfuld over at skulle til verdensmesterskaberne i Abu Dhabi. Jeg tager det som et eventyr og som en kæmpe oplevelse. Jeg er indstillet på, at jeg får hård konkurrence af de asiatiske modstandere. Omvendt tæller det til min fordel, at jeg allerede har erfaring fra fire konkurrencer, hvor jeg har lært mig selv at kende og har øvet og øvet mig på at dreje emner, siger EUX-elev René Kling Hansen.

Foto af René Kling Hansen taget af fotograf Lars Bahl til teambuilding for WorldSkillslandsholdet ved Skills Denmark.

Den 22-årige møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen møder verdenseliten i Abu Dhabi, og er færdigudlært i 2016 hos Gesten Bådaptering i Gesten og DM-vinder i 2016 og 2017.

- Jeg er i fuld gang med at optimere mine teknikker med det mål at finde den mest effektive måde at formgive træet på uanset opgaven. Jeg lærer konstant af mine erfaringer og arbejder både fokuseret og selvstændigt under forberedelserne til World Skills. Jeg ved, jeg får 22 timer til opgaven og at jeg kommer under et massivt tidspres under de 4 konkurrencedage. Derfor træner jeg i at holde tiden, siger møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen.

Foto af Jacob Primdahl Abrahamsen taget af fotograf Lars Bahl til teambuilding for WorldSkillslandsholdet ved Skills Denmark.

Jacob og René er skolens rollemodeller
Når eleverne forbereder sig til konkurrencer af denne størrelse er en solid opbakning fra både erhvervsskole og læreplads rigtig vigtig:

- Vi er som erhvervsskole virkelig stolte af at sende Jacob og René afsted til verdensmesterskaberne, og jeg ønsker dem alt mulig held og lykke i Abu Dhabi.  Vi fejrer skolens rollemodeller som Jacob og René, men talentarbejde på Syddansk Erhvervsskole er i høj grad også for flere hundrede af vores elever, der øver sig i at gå til alle typer konkurrencer.
Når skolens elever går til konkurrencer øver de nogle af de discipliner, som de senere skal bruge på arbejdsmarkedet. Evnen til at håndtere stress og arbejde under tidspres læres også gennem konkurrencer. Disciplin og at gøre sig umage er vigtige egenskaber på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse hos os, siger direktør Lars Bregnehøj, Syddansk Erhvervsskole.

Skolens talentarbejde for mekanikere
Vi har et talentspor på uddannelsen til personvognsmekaniker i Odense. Dette talentarbejde er for en bred gruppe af elever, der får tilbudt et forløb, hvor de dygtiggør sig på områder, som ikke havde været muligt ved at følge almindelig undervisning. Læs mere om MekanikerPlus.

Fakta om WorldSkills
WorldSkills afholdes hvert andet år og verdensmesterskaberne foregår i 2017 i De Forenede Arabiske Emirater, hvor 76 nationer med i alt over 1200 unge vil dyste i erhvervsfaglige fag, når arrangementet løber af stablen fra den 14. – 19. oktober. Det danske WorldSkillslandshold stiller op i 16 fag i Abu Dhabi – de to deltagere fra Syddansk Erhvervsskole stiller op i fagene møbelsnedker og disciplinen drejning inden for industriteknik.

Se filmen om industriteknikerelev til WorldSkills René Kling Hansen