Elever fra 8. klasse dystede om de bedste Skills i Vejle

1600 elever dystede mod hinanden i sjove konkurrencer og praktisk håndelag til den årlige Skills Stafet
30/10 2017 - chvk

Der var lagt op til kamp om de bedste skills i Vejle, da ca. 1600 elever fra 8. klasse i sidste uge dystede mod hinanden til den årlige Skills Stafet.

Arrangementet er en del af 8. klassernes obligatoriske introduktionsforløb til ungdomsuddannelserne. Traditionen tro åbnede Syddansk Erhvervsskole, Campus Vejle og SoSu FVH i fællesskab dørene til årets Skills Stafetten.

De tre dage med Skills i Vejle gav skoleeleverne ny viden om de erhvervsrettede uddannelser, mens de dystede i sjove konkurrencer i praktisk håndelag. De kunne fx trække ledninger hos elektrikerne, køre motorløb hos personvognsmekanikerne og samle trædele til rullepølsepressere hos tømrerne.

I år var det som noget nyt nogle af skolens nystartede GF1'ere, som stod klar til en snak med skoleeleverne.

De to dygtigste hold skal nu dyste mod skoler fra hele Danmark
Alle tre skills-dage sluttede med en kåring af et vinderhold, og fredag eftermiddag blev de to bedste vinderhold kåret. Stort tillykke til Lucas, Victor og Mathilde fra Vinding Skole og Anders, Nanna og Smilla fra Petersmindeskolen. De to hold kan nu se frem til at dyste mod andre skoler fra Danmark til den store Skills-finale.

Finalen afvikles samtidig med DM i Skills til januar, hvor landets dygtigste erhvervsskoleelever igen dyster om at blive Danmarks bedste i deres fag.

Skills Stafetten har også været holdt på Syddansk Erhvervsskoles uddannelser i Odense, hvor omkring 1400 skoleelever fik ny viden med sig.