Signe og Kasper elsker industriteknikerfaget

Efter grundskolen var Signe og Kasper begge sikre på én ting: De havde brug for en uddannelse, hvor de kunne være aktive og bruge deres hænder. Begge følte sig mere hjemme på et værksted end ved et skrivebord, og i dag er de i fuld gang med at uddanne sig til industritekniker og værktøjsmager på Syddansk Erhvervsskole.
7/11 2024 - anders

Signe: "Jeg har brug for at skabe noget i virkeligheden"

Signe har altid været en person, der trives bedst, når hun er i bevægelse. Et kontorjob var derfor aldrig en del af planen – i hvert fald ikke lige nu. For hende er det vigtigt at kunne se fysiske resultater af sit arbejde. "Jeg er ikke sådan én, der kan sidde stille," siger hun. "Jeg elsker at være ude, hvor der sker noget, og hvor jeg kan skabe noget med mine hænder".

Som industritekniker-elev har Signe en læreplads hos Bovil ApS, hvor hun arbejder med plastikemner, mens hun på skolen primært arbejder med metal. Den variation finder hun inspirerende. "Det er fedt at kunne arbejde med forskellige materialer og lave noget, jeg ikke troede, jeg kunne. Vi lærer at fræse og dreje, og det tekniske bag maskinerne er også spændende," fortæller hun.

Signe fremhæver også det fællesskab, der er på værkstedet – både med lærere og medstuderende. "Selvom vi har individuelle opgaver, hjælper vi altid hinanden. Både på skolen og på lærepladsen er der en god stemning og en vilje til at støtte hinanden," siger hun.


Kasper: "Jeg fandt uddannelsen ved at være i brobygning"

For Kasper var valget også præget af en længsel efter at komme væk fra skolebænken og ud på værkstedet. Han vidste tidligt, at han havde brug for en uddannelse, hvor der var fokus på praksis og håndværk. "Jeg havde brug for at arbejde med hænderne og få beskidte fingre. Da jeg prøvede maskinarbejde i brobygning, faldt jeg hurtigt for det – og i dag er jeg virkelig glad for mit valg," fortæller han.

Kasper har sin læreplads hos AM Tooling, hvor han arbejder med dele til bilindustrien. Her får han erfaring med at producere alt fra små skruer til store maskindele. "Det fede ved faget er, at du lærer så meget forskelligt. Vi arbejder med alt fra præcise detaljer til store maskiner, og de erfarne kollegaer lærer fra sig hele tiden. Når man laver en fejl, får man konstruktiv feedback, så man bliver bedre," siger Kasper.


En uddannelse med bredde og efterspørgsel

Både Signe og Kasper er enige om, at industritekniker- og værktøjsmageruddannelsen giver muligheder, de ikke havde tænkt over før. Uddannelsen er bred og tilbyder både praktisk erfaring og teknisk indsigt – og der er efterspørgsel på deres færdigheder. "Nogle gange kommer virksomhederne direkte ud på skolen og spørger, om vi har elever, der mangler en læreplads, fordi de mangler lærlinge," siger Kasper.

For både Signe og Kasper åbner uddannelsen op for fremtidsmuligheder inden for flere brancher. "Vi lærer så meget her, og det fede er, at vi kan læse videre bagefter, hvis vi vil. Man kan f.eks. videreuddanne sig til maskinmester eller ingeniør," siger Kasper.

Kunne industritekniker-uddannelsen være noget for dig?

En fremtid som industritekniker kan være fyldt med muligheder og spændende udfordringer. Hvis du, ligesom dem, trives med at skabe noget med hænderne og søger en praktisk uddannelse med stærkt fællesskab, så er industritekniker måske noget for dig.

Se vores videoer med Kasper og Signe på Syddansk Erhvervsskoles Instagram.

Gå på opdagelse i uddannelserne inden for fagretningen 'robot, teknologi og automatik' herunder.