Hjemvendt industritekniker efter WorldSkills blev fejret
Den talentfulde industritekniker René Kling Hansen er nu på fynsk grund igen. Han nyder sit sidste skoleophold før han bliver udlært som EUX-elev midt i december 2017. En travl tid med fuld koncentration og dedikation til faget blev fejret med de øvrige industriteknikerelever med fynsk brunsviger efter en velfortjent præstation i Abu Dhabi.
- Vi kunne godt tænke os at skabe en tradition for at give fynsk brunsviger til elever, der gør sig gældende på verdensplan, lød det fra campuschef Bo Nørregaard Jensen, der var med til fejringen af René Kling Hansen.
Tid og høj interesse er adgangsbilletten til verdenseliten
René svarer ikke entydigt på spørgsmålet om, hvad der skal til for at blive en god industritekniker i verdensklasse. På sin ydmyge jyske facon nævner han, at flere forhold skal gå op i en højere enhed:
”En god læreplads, eleven selv og skolen skal bidrage til, at eleven holder gejsten og bliver udfordret undervejs. Min læreplads Valmont SM i Rødekro har givet mig meget frihed i hele min læretid. Jeg har haft fri adgang til maskiner i hverdagen. Jeg har både haft en manuel og en CNC maskine for mig selv. Derudover har jeg selvfølgelig lagt mange interessetimer i faget”, forklarer René.
René Kling Hansen var glad for at blive fejret og delte ud af sine erfaringer efter brunsvigeren var skåret ud.
- "Konkurrencen har helt sikkert givet mig en hel del livserfaring, og ikke mindst har det været sjovt at se hvordan de andre lande arbejdede under konkurrencen. Hele turen kulminerer i et super minde, som jeg kan tage med mig videre i livet".
Renés vigtigste råd til andre elever, der vil dygtiggøre sig:
”Som elev kommer man rigtig langt med høj interesse, og så er det vigtigt, man spørger ind til de ting, man ikke forstår. Jeg har kørt lige til grænsen. Det handler om konstant at optimere og finde ud af, hvad maskinen og materialet kan holde til.”
Rutineret konkurrencedeltager
Det har på flere måder været en overvældende oplevelse for René at deltage i WorldSkills, men selve rutinen omkring konkurrencedeltagelse havde han opnået ved DM i Skills i begyndelsen af året.
- ”Min største styrke op til WorldSkills var min evne til at tage tingene som de kom. Jeg bliver ikke så let stresset, hvilket kommer til stor gavn under konkurrencer. I og med at WorldSkills minder meget om det danske setup, så tog jeg turen og alt det praktiske omkring konkurrencen på "rutinen", fastslår René.
Undervejs i løbet af konkurrencedagene i midten af oktober har de andre landsholdskammerater bidraget med den mentale opbakning, der hele tiden skulle opretholdes under verdensmesterskaberne.
- ”Vi havde styr på det fagspecifikke hjemmefra, men det mentale kunne man dele med de andre på landsholdet. Vi brugte det meste af dagen hver for sig, der hvor konkurrencerne blev afviklet i et kæmpe messecenter, men hver aften sluttede vi af ved poolen på hotellet, hvor vi delte dagens oplevelser”, fortæller René.
Fakta om René Kling Hansen, der uddanner sig til industritekniker
Den 21-årige industriteknikerelev René Kling Hansen repræsenterede Danmark ved verdensmesterskaberne i CNC-drejning i Abu Dhabi, og er i lære hos Valmont SM i Rødekro. Han har planer om at læse videre til maskiningeniør på Syddansk Universitet i 2018. Det er vigtigt for René, at han ikke keder sig, og derfor vælger han straks efter endt uddannelse på Syddansk Erhvervsskole at flytte til København for at arbejde som industritekniker indtil han skal på skolebænken igen.
Fakta om WorldSkills og resultatet
René endte på en flot 13. plads med 690 point og slog både sine norske og svenske konkurrenter. Han var tæt på at opnå "Medaillon for Excellence", der udløses ved 700 point. René er alligevel vendt hjem fra WorldSkills med en oplevelse for livet og stolthed over at være nået så langt. Det samlede danske landshold på 15 deltagere opnåede 10 medaljer, og målt på point pr. deltager endte Danmark som 10. bedste nation i verden.