Syddansk Erhvervsskole bliver tobaksfri

Når elever og ansatte møder på Syddansk Erhvervsskole efter sommerferien 2020, bliver det til en fuldstændig tobaksfri skole. Syddansk Erhvervsskole har besluttet, at hverken ansatte eller elever må ryge på skolen i arbejdstiden/skoletiden.
8/11 2019 - anya

Syddansk Erhvervsskole ønsker at bakke op om at skabe en tobaksfri generation af unge. Derfor har skolen besluttet, at hverken de ansatte eller skolens elever må ryge i arbejdstiden/skoletiden.

”Vi indfører totalt rygestop af hensyn til eleverne og ikke mindst de elever, der enten kan hjælpes til at stoppe med at ryge eller dem, der kunne risikere at starte fordi kammeraterne på skolen ryger. Beslutningen passer godt med vores øvrige fokus på elevernes trivsel og sundhed, og vi ved, at det svært at stoppe, hvis først at man er startet. Nu gør vi det umuligt at ryge i skoletiden”, siger direktør Lars Bregnehøj.

Emnet har været drøftet i skolens hovedsamarbejdsudvalg (HSU) i flere omgange siden 2018. Her har der været talt om, hvorvidt skolen ville være villig til at miste elever eller kursister, hvis omgivelserne har tobaksforbud og Syddansk Erhvervsskole ikke har. Det har også været drøftet hvorvidt et tobaksforbud i givet fald også skulle gælde skolens ansatte.

”Vi ved fra undersøgelser blandt skolens elever, at dem der ikke indtager tobak, vil sætte pris på et fuldstændigt rygeforbud. Så nu handler det om at hjælpe dem der indtager tobak, til at holde op, hvis de ønsker det”, siger Lars Bregnehøj.

Flere andre uddannelsesinstitutioner i Vejle og på Fyn har allerede gennemført et fuldstændigt rygestop i arbejdstiden/skoletiden og flere og flere arbejdspladser gennemfører det samme. Derfor er Lars Bregnehøj ikke i tvivl om, at det selvfølgelig også kan gennemføres på Syddansk Erhvervsskole. ”Men det bliver selvfølgelig nemmest for ikke-rygerne. Vi skal huske på, at for nogen vil det opleves at være svært og de skal derfor inddrages i, hvordan vi gennemfører et totalt rygestop”.

Alle skolens ansatte og elever får mulighed for at give deres mening til kende og komme med gode ideer.

Allerede nu kan man skrive til rogfriskoletid@sde.dk med synspunkter, gode ideer og input i denne forbindelse.

Læs mere vedrørende rygning og helbred.