Tre virksomheder i Svendborg har udviklet den første automatiske rensegris afsender til spildevandsbranchen. Deres prototype er færdig, patentet er i hus, men undervejs i projektet manglede de viden om ce-mærkning for at komme videre.

De tre virksomheder Svendborg Vand og Affald, Svendborg Motorværksted og SikringsCenter Syd tog kontakt til Videnscenter for Automation og Robotteknologi og fik et Vidensløft gennem et kursus i ce-mærkning.

”Når vi skal sælge en maskine, skal den være ce-mærket, for at man lovligt kan bruge den andre steder. Det indebærer, at vi laver en risikovurdering både med hensyn til maskinens konstruktion, men også med hensyn til arbejdsmiljø.” siger Aksel Kirkeby, projektleder ved Svendborg Vand og Affald. 

Sådan opstod idéen
Aksel Kirkeby havde gået med en idé om, at det kunne være smart, hvis man kunne lave en automatisk styring som sørgede for, at rensegrisen blev sendt afsted. "På den måde er man fri for enten at bruge en masse tid og ressourcer på at lave en funktion, som burde kunne udføres rent maskinelt", siger Aksel Kirkeby.

FAKTA
Vidensløft: Gratis skræddersyede forløb til virksomheder, hvor de kan få styrket deres muligheder inden for automation og robotteknologi med ny viden og nye redskaber.
Læs mere om mulighederne for vidensløft