Skab helheden fra bunden som gulvlægger
Et gulv er ikke bare et gulv – det er en del af et rum. En gulvlægger lægger derfor heller ikke bare gulve. Han eller hun skaber rum. Som gulvlægger er det derfor alfa og omega, at du kan tænke i og kan se helheder.
Når en kunde skal have nyt gulv, er det ikke kun din opgave at lægge gulvet, så det ser ordentligt og professionelt ud. Det er også din opgave at vejlede kunden i forhold til valg af materialer. For måske er bredde planker ikke det bedste valg til en smal gang. Og måske er sildeparket ikke det optimale valg til et nybyggeri – eller måske er det? Det bliver din opgave at vurdere.
Du kan kun tage grundforløbet til gulvlægger på Syddansk Erhvervsskole i Odense og Vejle. For at tage hovedforløbet skal du til Mecantec i Viborg eller Next i Valby. I løbet af grundforløbet får du lov til at snuse til faget, inden du beslutter dig for, om du vil tage til Jylland eller Sjælland og læse resten af uddannelsen – eller om en af de beslægtede uddannelser på Syddansk Erhvervsskole i højere grad er vejen for dig.
Som gulvlægger vil dine primære opgaver være at:
- Rådgive og vejlede kunderne i valg af gulvtype
- Beregne forbrug af materialer og planlægge processen
- Lægge gulv og støbe undergulve
- Overfladebehandle gulve, trapper og borde
- Kende traditionelle teknikker og samtidig holde dig opdateret med nye trends og tendenser.
Varighed
3,5 år + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko, passende arbejdstøj og tegnerekvisitter.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Studievejleder Odense C
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.