Som tækkemand bliver du specialist i et af de ældste og mest ædle danske håndværk

Det oser langt væk af nostalgi og landlig idyl, når man ser et hus med stråtag. Det er som om, luften automatisk bliver lidt renere og stilheden mere tydelig. Den gamle, klassiske tagbelægning stiller dog store krav til tækkemandens håndværk.

Engang var det primært bindingsværkshuse, der blev belagt med stråtag. Men i dag foretrækker mange at pryde både sommerhuse og nybyggerier med det smukke, danske varetegn. Der er derfor fortsat behov for fagfolk, der kan skabe og viderebringe fortidens stolte håndværkertraditioner.

Med et speciale som tækkemand lærer du det gamle håndværk med at lægge nyt stråtag – hvordan man hele tiden forskyder de såkaldte tagrør og binder dem fast. Du kommer også til at reparere tagkonstruktioner og udføre renovationer. Gennem specialet lærer du om tømmerkonstruktioner, at vurdere tækkerør og mønnehalm og at udføre tækning. Du foretager også reparationer og opbygger kviste. 

Som tækkemand vil dine primære opgaver være at:

  • Undersøge tagkonstruktionen og mulige løsninger
  • Indkøbe tagrør af god kvalitet og holdbarhed
  • Afdække, reparere og lægge nyt stråtag
  • Montere brandisolerende undertag
  • Vejlede kunderne om bl.a. vedligeholdelse af stråtag.

     

Du kan tage dele af uddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Odense og Vejle. Efter 3. hovedforløb skal uddannelsen færdiggøres på Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten.

Økonomi og varighed

Adgangskrav

Er du over 25?

Spørg os

Studievejleder Odense C

Mogens Andersen
63126637 / 40556637
moa@sde.dk

Navn ikke tilgængelig
Ikke tilgængelig
Email ikke tilgængelig

Find os her

Grindsted
Odense
Risingsvej 60, 5000 Odense C
Vejle

Erhvervskollegiet