Hold styr på vand, varme og ventilation
Det lyder måske banalt og lige til at sørge for, at der er vand i hanerne, varme i radiatorerne, gas på komfuret og at afløbene fungerer. Men der er løbet meget vand gennem rørene siden træk og slip – og nutidens og fremtidens VVS-installationer er avancerede og kræver faglig høj ekspertise.
Som VVS-installatør skal du ikke kun udføre almindelige VVS og blikkenslagerarbejde, du skal installere, kontrollere og sikre, at alt kører optimalt i forhold til både miljøbelastning, økonomi samt vand- og varmeudledning samt udluftning. Og gør det ikke det, så er det din opgave at få det til det.
I løbet af uddannelsen lærer du at varetage driften af ventilations-, varme-, gas-, vand- og afløbsinstallationer. Herudover lærer du at montere tagrender og nedløbsrør. Som VVS-installatør vil du komme i kontakt med mange mennesker. God kommunikation og rådgivning af kunder, er derfor også en vigtig del af både jobbet og uddannelsen.
Som VVS-installationstekniker vil dine primære opgaver være at:
- Sørge for, at der er styr på vand i hanerne, varme i radiatorer, gas i komfuret, og at afløbene i køkkenet og på toilettet fungerer
- Installere, fejlsøge, servicere og vedligeholde klima- og ventilationsanlæg samt intelligent sanitetsteknik
- Fremstille og udføre montage af tagrender, nedløb, skotrender, inddækninger og falsede kviste
- Svejse og montere stål og plastrør
- Rådgive og vejlede kunderne i forhold til valg og vedligeholdelse.
Varighed
3 år og 3 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko, passende arbejdstøj, lommeregner og tegneredskaber.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Uddannelsessekretær Odense C
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.