Kærlighed til kød, kvalitet og kundekontakt
Banker dit hjerte ekstra hurtigt, når du ser en stor rød bøf? Bliver du aldrig træt af duften af røget medister og ægte flæskesvær? Og vil du kunne overtale en vegetar til at spise kød … så er du den fødte gourmetslagter med speciale i butik – formentlig også selvom du ikke kan klare sidstnævnte udfordring.
Som gourmetslagter med speciale i butik bliver du uddannet klassisk slagter. Det vil sige, at du vil kunne partere en kylling, som en kylling nu skal parteres. Rulle en rullepølse, som den skal rulles – og stege en bøf, så den er mør og saftig. Du vil kunne fortælle, om stegen bliver bedst ved 180 eller 225 grader, om paprikasauce og ris passer perfekt til – eller om vinen skal være kraftig, tør, rød eller hvid. Du bliver med andre ord kundens rådgiver og personlige kogebog, når det handler om varerne i butikken.
Med en uddannelse som gourmetslagter med speciale i butik får du viden om, hvordan du behandler kød rigtigt. Du lærer det gode håndværk. Samtidig kommer dine kreative evner i spil. Dem får du brug for, når køledisken skal gøres indbydende, og når du skal få nye ideer til produktudvikling i slagterbutikken.
Som gourmetslagter med speciale i butik vil dine primære opgaver være at:
- Slagte og tilberede kød og andre råvarer
- Opsnøre, udskære og afpudse forskellige typer kød
- Betjene og vejlede kunderne i forhold til tilberedning og tilbehør
- Deltage i arrangementer med direkte tilberedning på fx grill
- Produktudvikle og komme med forslag til nye og innovative varer og råvarer.
Varighed
3 år + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
På grundforløbet skal du købe mappe, studiekort og kopier til ca. 150 kr. Du skal også anskaffe arbejdstøj og skridsikkert fodtøj. Der er også en valgfri studietur på grundforløbet. På hovedforløbet skal du købe bøger. Arbejdstøjet får du oftest stillet til rådighed af din praktikplads.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Uddannelsessekretær Vejle
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.