Giv kunderne den bedste oplevelse
i butikken og på tallerkenen
Ordet delikatesse bruges i stor stil. Men hvad er en delikatesse egentlig? Kan en frikadelle være en delikatesse? Svaret er ja, hvis den er fuld af velsmag og tilberedt af gode råvarer og på den bedste måde. Som slagter med speciale i delikatesse er det din opgave at gøre almindelige fødevarer – primært kød – til delikatesser.
Du kender det sikkert. Nogle supermarkeder har delikatesseafdelinger, der får tænderne til at løbe i vand og dankortet til at løbe løbsk, mens andres består af wrappede foliebakker med halvblege stykker af medister og frikadeller med en stegskorpe, der kan knække selv en guldtand. Førstnævnte er den oplevelse, du lærer at skabe, hvis du vælger specialet delikatesse på Syddansk Erhvervsskole.
I løbet af uddannelsen lærer du at tilberede kød, salater, smørrebrød og sandwichs samt nemme måltidsløsninger til kunderne i landets supermarkeder. Desuden lærer du også at præsentere maden på en indbydende og appetitvækkende måde og give gode råd og vejlede kunderne, så de opnår det bedste resultatet med produkterne, når de kommer hjem.
Som gourmetslagter med speciale i delikatesse vil dine primære opgaver være at:
- Tilberede diverse retter og pakke dem
- Betjene og rådgive kunderne i forhold til tilberedning og tilbehør
- Skabe indbydende og appetitvækkende anretninger og eksponeringer
- Udvikle sortimentet med nye smage og produkter
- Fylde varer op og prismærke varerne i slagterafdelingen.
Varighed
3 år + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
På grundforløbet skal du købe mappe, studiekort og kopier til ca. 150 kr. Du skal også anskaffe arbejdstøj og skridsikkert fodtøj. Der er også en valgfri studietur på grundforløbet. På hovedforløbet skal du købe bøger. Arbejdstøjet får du oftest stillet til rådighed af din praktikplads.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Uddannelsessekretær Vejle
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.