Opbyg brugbare og brugervenlige it-systemer og netværk
De kan være simple eller avancerede. Statiske eller dynamiske. Til brugere eller superbrugere. Som datetekniker med speciale i infrastruktur er det din opgave, at netværket eller it-systemet fungerer optimalt i forhold til målgruppen.
Selv de nyeste og hurtigste maskiner arbejder ikke hurtigere end it-infrastrukturen giver plads til. Det er derfor dit job at sikre lynhurtige forbindelser internt og eksternt. Derfor har de fleste virksomheder brug for datateknikere med speciale i it-infrastruktur til at opbygge netværk, server- og storage-systemer.
I løbet af uddannelsen får du viden om, hvordan du opbygger og vedligeholder datasystemer med forskellige formål og funktioner. Du lærer også om installation og konfiguration af forskellige former for dataanlæg – og koble styresystemer og net sammen.
Som uddannet datatekniker med speciale i infrastruktur vil dine primære opgaver være at:
- Opbygge og optimere samt installere og implementere it-infrastrukturer
- Sikre det bedst mulige sammenspil mellem bruger og brugerdesign
- Vedligeholde og sikre optimal drift af it-systemer
- Give support og vejledning til brugerne af systemet
- Følge de nyeste teknologier tæt og anvende dem.
Varighed
4 år og 6 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe skriveredskaber, notesbøger og lommeregner. Du må gerne medbringe egen bærbare computer eller bruge den computer, vi stiller til rådighed.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Uddannelses- og erhvervsvejleder Odense M
Pædagogisk medarbejder Vejle
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.