Elever prøver kræfter med iværksætteri til entreprenørskabsugen

Over 200 grundforløbselever fik mulighed for at snuse til livet som selvstændig til entreprenørskabsugen. De gode forretningsidéer skulle findes frem, da eleverne på Risingsvej deltog i entreprenørskabsugen for første gang.
29/10 2021 - lbk

Over 200 grundforløbselever fik mulighed for at snuse til livet som selvstændig til entreprenørskabsugen.De gode forretningsidéer skulle findes frem, da eleverne på Risingsvej deltog i entreprenørskabsugen for første gang. De skulle i hold udvikle en innovativ idé og omsætte den til en realiserbar virksomhed.  

En iværksætter i maven
“Jeg kunne måske godt tænke mig at blive selvstændig i fremtiden, så det er fedt at lære mere om det,” lyder det fra 17-årige Tobias der går på fagretningen Byggeri, energi og konstruktion. Han var en af de lidt over 200 elever, der stiftede bekendtskab med iværksætteriets mange facetter, som f.eks. budgetter, etablering, logoer og meget mere.

Ny viden med i bagagen 
16-årige Sadagan fra Robot, teknologi og automatik tager også ny viden med sig efter entreprenørskabsugen: ”Jeg har fået mere information om en masse med iværksætteri – fx hvordan man skal starte op, og det man skal tænke på. Det er altid fedt at få ny viden.”

Hans gruppe har arbejdet med verdensmålet ‘forurenet vand’, og fik idéen til at arbejde med en spildevandsautomat, der skal kunne fjerne pesticider fra landbruget.

Lokal finale med dommerpanel
Som afrunding på ugen skulle eleverne præsentere deres idéer for et dommerpanel, hvor de bedste idéer blev udvalgt på baggrund af kriterier som fx:

  • Produkt, service og koncept
  • Kunder og konkurrenter
  • Etablering, økonomi og ressourcer
  • Personlig afklaring og samfundsmæssig sammenhæng

Eleverne der går videre fra den lokale finale på skolen, får mulighed for at dyste til den landsdækkende finale, der afholdes den 25. november.

Fakta om entreprenørskabsugen
Entreprenørskabsugen er en del af Kickstart Programme, som Fonden For Entreprenørskab står bag. Kickstart Programme er et innovations- og iværksætterforløb for elever på EUD og EUX.  Den landsdækkende finale afholdes online torsdag den 25. november til Danish Entrepreneurship Festival, som er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab. Fonden arbejder for at fremme unges kompetencer indenfor innovation og iværksætteri ved at integrere og forankre entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer.