Fra skrot til produkter: Innovationsevent vækker de unges interesse

Flere af vores elever, instruktører og undervisere deltog i uddannelsesfestivalen InnovationsAkademiet i Ringe onsdag den 11. april. En festival, som skal bygge bro mellem folkeskoleelever og erhvervsuddannelserne. 500 folkeskoleelever og forældre deltog i eventen.
12/4 2018 - kia

På uddannelsesfestivalen i Ringe blev der skabt fede læringsfællesskaber, da de 500 folkeskoleelever blev stillet opgaver af forskellige fynske virksomheder. Opgaverne skulle udfordre de unge til at tænke i innovative løsninger og produktudvikling, og her stod elever, instruktører og undervisere fra Syddansk Erhvervsskole klar med råd, vejledning og en snak om at gøre de kreative prototyper til virkelige produkter.

”Jeg synes, at det var spændende at se, hvor engagerede de mange folkeskoleelever var i deres projekter om at forvandle skrot til produkter – de levede sig virkelig ind i det. Det var et vellykket arrangement,” fortæller Bonnie Grosmann, sidsteårslærling på maleruddannelsen i Odense. 

Uddannelsesvalget bliver mere håndgribeligt
Syddansk Erhvervsskole deltog i uddannelsesfestivalen med arbejdende værksteder inden for fagretningerne Byggeri, energi og konstruktion og Robot, teknologi og automatik, og i de arbejdende værksteder gav vi de fremmødte et billede af, hvilket håndværk der skal til for at lave produktet i virkeligheden. Samtidig fik vi en snak med de unge og deres forældre om de spændende muligheder, der er hos os ud fra de konkrete produkter og problemstillinger, som de arbejdede med.

”Koblingen mellem det konkrete projekt og vores uddannelser gør uddannelsesvalget nemmere og mere håndgribeligt for de unge. Det er vigtigt, at vi kommer ud og viser dem faget. Samtidig kan jeg se, at vores nuværende elever er super motiverede og øver sig på den kundekontakt, som de møder ude i virkeligheden. De får en ansvarsfølelse og oplever kundehåndteringen i praksis, når de guider og vejleder folkeskoleeleverne i deres projekter,” siger Bettina Duus, Skolepraktikinstruktør i Malerafdelingen på Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Billeder af Nanna Kibsgaard:


InnovationsAkademiet er et 2-årigt projekt, som er søsat af Faaborg Midtfyn Kommune. Uddannelsesfestivalen foregår i år fra d. 10. - 12. april.