Lærepladsen kommer ikke af sig selv

Andreas Frydenlund Petersen og Jesper Helge Boel, der begge er i gang med uddannelsen automatiktekniker på Syddansk Erhvervsskole, påpeger, hvor vigtigt det er at finde sin egen læreplads ved eksempelvis at møde op personligt.
12/2 2018 - sobn

Det er vigtigt at have noget baggrundsviden om de steder, man søger
Jeg startede med at sende ansøgningerne, men efter et stykke tid begyndte jeg at køre ud med dem personligt, fordi det er mit indtryk, at det er den bedste måde at vise interesse på, fortæller 22-årige Andreas Frydenlund Pedersen, der har fået læreplads hos Arla Foods, hvor han blandt andet skal fejlsøge de maskiner, der laver ost. Han tilføjer: ’Det er også ret vigtigt at have noget baggrundsviden om det sted, du søger, fordi det viser, at man har en interesse for stedet. Jeg besøgte ca. tre steder om dagen og skrev alt det ned, jeg kunne finde om dem. Det synes jeg virker mere professionelt og engageret.

Glæder sig til udfordringerne
Både Andreas og Jesper har været i stand til selv af finde en læreplads ved enten at møde op eller sende en ansøgning, og begge drenge glæder sig rigtig meget til at komme ud i arbejdslivet og lære noget mere.

’Det bliver sjovt at få nogle andre udfordringer end dem, man får i klasselokalet, og det er en super spændende arbejdsplads, fortæller Jesper Helge Boel på 28, der er så heldig at have fået læreplads hos Macbaren i Svendborg.

’Det er vigtigt, at der er et godt arbejdsmiljø, hvor man får lov til at gøre tingene selv, og hvor man har det godt med kollegerne, tilføjer begge drenge.

Gode råd til, hvordan du finder en læreplads
Både Andreas og Jesper er enige om, at det kræver noget af én selv, når det kommer til at få en læreplads. De har nogle simple råd til andre elever:  ’Tag ud og se folk i øjnene, lærepladsen kommer ikke af sig selv, og spørg efter den ansvarlige for elever, understreger Andreas, ’og kom i gang så hurtigt som muligt’, afslutter Jesper.

Læs mere om fagretningen Robot, teknologi og automatik

Læs flere elevfortællinger her