Nyudlært klejnsmed modtager ML-prisen

28/9 2018 - nwa

ML-Prisen er en landsdækkende præmieringsordning for lærlinge, der med et særligt godt resultat har gennemført en uddannelse med tilknytning til Metalindustriens Uddannelsesudvalg. I år uddeles ML-prisen i Den Sorte Diamant i København. Nyudklækkede klejnsmed Kasper Obel Andersen er én af modtagerne.

Kasper dimitterede i sommer fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle og udmærkede sig til sin svendeprøve med et flot 12-tal. I løbet af sin 4-årige uddannelse har Kasper været i lære hos ECM Industries i Egtved. ECM er totalleverandør inden for metalbearbejdning, og her har Kasper blandt andet udført opgaver til vindmølleindustrien. Søren Christensen, direktør og indehaver af ECM, beskriver Kasper som ”altid smilende og med rank ryg.”

Tiden hos ECM og Syddansk Erhvervsskole har bidraget til såvel Kaspers faglige som personlige udvikling. Kasper, der er ordblind, har især haft svært ved det boglige, men hans mester kan dog berette, at Kasper ”lærte utrolig hurtigt, til trods for hans handicap med at være ordblind.” Kasper mener selv, at hans læreplads har været med til at rykke ham og gøre ham til en mere åben person. Hans mester kan også fortælle, at Kaspers selvtillid er vokset.

Kasper modtager i dag ML-prisen, og den har en særlig betydning den unge klejnsmed. Kasper fortæller selv, at prisen er med til at give ham mere selvtillid, og at han ikke selv havde set den komme. Kaspers bedste råd til kommende og igangværende lærlinge lyder: ”Hellere spørge én gang for meget end én gang for lidt”. Hans drøm for fremtiden er at arbejde i Norge.

Udover ML-prisen har Kasper også modtaget et legat fra Insero i Horsens. Legatet blev uddelt til elever, som har klaret sig særligt godt inden for de teknisk- og videnskabelige fag, og som har været nytænkende, konstruktive og ikke mindst gode studiekammerater. Kasper kan nu se frem til en rejse til Boston, USA, hvor han og de andre legatmodtagere blandt andet skal besøge Tufts University, Harvard og MIT.

 

Foto: Søren Christensen, direktør og indehaver af ECM (tv), Kasper Obel Andersen (mf) og Christian Olesen, lærlinge ansvarlig ved ECM (th).