René og Jacob med til World Skills i Abu Dhabi

Landets bedste elever fra erhvervsuddannelserne tager til oktober til World Skills, hvor de skal dyste mod 76 nationer om at blive verdensmestre inden for hvert af deres fagområde.
7/4 2017 - susanne

Deltagerne er netop nu på plads til verdensmesterskaberne. Syddansk Erhvervsskole stiller op med Danmarks bedste møbelsnedkerelev samt landets bedste industriteknikerelev til drejning i metalindustrien.

DM i Skills gav direkte billet til møbelsnedker
Da 21-årige møbelsnedker-elev Jacob Primdahl Abrahamsen for andet år i træk vandt DM i Skills for møbelsnedkere, kvalificerede han sig samtidig til VM i Skills. Jacob er siden DM blevet færdigudlært fra Syddansk Erhvervsskole, og arbejder nu hos Gesten Bådaptering ApS, Gesten, hvor han også havde sin læreplads.

”Jeg har altid været glad for at lave noget med mine hænder, og det er lige præcis, hvad det kræver for at blive en god møbelsnedker.  Jeg trænede hårdt inden DM i Skills på at bygge et vitrineskab, der var fyldt med finesser, kvalitet og stolthed, og det er måske opskriften på min guldmedalje for andet år i træk? Jeg er fuld af forventning om, hvad der venter mig i Abu Dhabi. En ting er sikkert, konkurrencen bliver megahård, så jeg har tænkt mig at træne hårdt”, siger Jacob Abrahamsen. 


Jacob Abrahamsen til DM i Skills 2017 i Aalborg 


Odenseansk industriteknikerelev indtager Verdensmesterskaberne i Abu Dhabi
21-årige industritekniker/EUX-elev René Kling Hansen fra Syddansk Erhvervsskole i Odense havde håbet til det sidste, at hans drejeopgave ved DM i Skills i januar var så præcis og perfekt, at resultatet ville bringe ham videre til verdensmesterskaberne, selvom den samlede præsentation ikke gav guld ved DM.

Den besked er netop tikket ind, da Industriens Uddannelser meldte ud, at René Kling Hansens drejeopgave var så præcis og perfekt, at ingen anden til DM i Skills kunne nærme sig Renés resultat. Disciplinenerne til DM i Skills var både fræsning og drejning, og derfor kunne Renés samlede præstation ikke give ham guld til DM, men hvad gør det, når han er landets bedste industriteknikerelev til drejeopgaven? René er derfor videre til World Skills den 14.-19. oktober 2017, der afholdes i Abu Dhabi. 

”Jeg kan næsten ikke få armene ned. Jeg har håbet til det sidste, at min drejeopgave ved DM i Skills i januar var så præcis og perfekt, at resultatet ville bringe mig videre til verdensmesterskaberne, selvom min samlede præsentation ikke gav guld ved DM. Det er vildt fedt, at jeg nu skal repræsentere landet som den bedste industriteknikerelev til drejeopgaven", siger René Kling Hansen.


EUX-elev Rene Kling Hansen på skolen i Odense


Fakta om WorldSkills
WorldSkills afholdes hvert andet år og verdensmesterskaberne foregår i 2017 i De Forenede Arabiske Emirater, hvor 76 nationer vil dyste i erhvervsfaglige fag, når arrangementet løber af stablen fra den 14. – 19. oktober. Danmark deltager med flere fag i Abu Dhabi – eleverne fra Syddansk Erhvervsskole stiller op i fagene møbelsnedker og disciplinen drejning inden for industriteknik.

Klik her og læs mere om World Skills