Spilunivers gør unge nysgerrige på erhvervsuddannelserne

City of Educatia er et nyt digitalt spilunivers til 7. og 8. klasse. Spillet skal gøre de unge nysgerrige på egne interesser og vise, at der er mange veje til deres fremtidsdrømme.
2/10 2017 - chvk

Her kan erhvervsuddannelserne være én af fremtidsdrømmene. Fredag var der kick-off på det digitale spilunivers City of Educatia, som nu for alvor skal udbredes til 7. og 8. klasser p​å Fyn og i trekantsområdet.

Ny digital vejledning i øjenhøjde med de unge
City of Educatia er et digitalt spilunivers, som gennemføres klassevist som en del af den kollektive vejledning i grundskolerne. Måneders testforløb på fynske skoler viser, at de unge er vilde med den nye digitale form på vejledningen. Fredag var der kick-off på spillet, hvor flere end 100 gæster fra skole- og uddannelsesområdet kunne opleve elever fra 7.a og 8.a på Kroggårdsskolen i Odense gå på opdagelse i det nye spilunivers.

Én af de deltagende gæster var Danske Skoleelevers formand for Region Sydjylland, Signe Nørgaard Pedersen. Og hun var begejstret for nytænkningen:

- Det er et fantastisk princip, som City of Educatia bygger på. Uddannelsesvejledning er vildt vigtigt og giver et godt afsæt for, hvordan vi elever vælger vores fremtid. For mange elever er dette det første selvstændige valg, som de skal træffe. Vi elever færdes i teknologiens verden hver eneste dag. Derfor er det fantastisk, at vi som skoleelever kan bruge de teknologiske kompetencer, vi har fået til nu også at blive vejledt i, hvilke muligheder vi har bagefter, siger Signe Nørgaard Pedersen.

Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse i fremtiden
Spillet er støttet af Region Syddanmarks Uddannelsespulje. Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) ser den digitale form som et centralt element i at gøre erhvervsuddannelserne mere håndgribelige og attraktive, før de unge skal vælge introforløb, valgfag, brobygning senere i skolen:

 - Når de unge vælger uddannelse ser de muligheder og fremtidsudsigter. Derfor skal erhvervsskolernes vejledningsindsatser på grundskolerne også i langt højere grad være i øjenhøjde med de unge og tale ind i deres drømme. Danmarks fremtid afhænger af, at vi får flere unge til at blive nysgerrige og vælge en erhvervsuddannelse. Derfor hilser jeg det nye initiativ og samarbejde mellem en række erhvervsskoler på Fyn og i trekantsområdet velkomment, siger Stephanie Lose (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Syddansk Erhvervsskole har været projektleder på City of Educatia, og direktør Lars Bregnehøj er ikke i tvivl om, at den nye digitale spil- og vejledningsindsats er et rigtigt skridt på vejen til at formidle bredden af fremtidsmuligheder.

- Som uddannelsesinstitutioner skal vi uddanne fremtidens kvalificerede medarbejdere og imødekomme samfundets efterspørgsel på fagligt dygtige hænder. Derfor skal eleverne kende til de mange veje til deres fremtidsdrømme, og her kan en erhvervsuddannelse være én af dem. Den viden vil vi gerne hjælpe kommunerne med at styrke hos både elever og forældre, lyder en af pointerne fra direktør Lars Bregnehøj, Syddansk Erhvervsskole.

10 erhvervsskoler er gået sammen
Syddansk Erhvervsskole har udviklet City of Educatia i samarbejde med en række erhvervsskoler på Fyn og i trekantsområdet: Tietgen, Kold, Social- og Sundhedsskolen Fyn, Dalum Landbrugsskole, Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, EUD & EUX Business Vestfyn, EUC Lillebælt, Campus Vejle samt Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens.

Idéen til City of Educatia kommer fra Anita Dahlberg, uddannelsesvejleder på Syddansk Erhvervsskole efter inspiration fra det nordjyske koncept Survival Skills. Ambitionen har været at skabe et moderne digitalt spilunivers, som taler direkte til de unge

Læs mere om Educatia, se kort film eller book gameday (for grundskoler).