Transportens Lærlingepris 2020

3/11 2020 - chvk

”Vi har været mange om buddet, så jeg er glad for prisen", lyder det ydmygt fra 21-årige Anton, som er årets stolte vinder af Transportens Lærlingepris.

Anton er uddannet chauffør fra Syddansk Erhvervsskole og fortæller om sit valg af uddannelse:

- Jeg har altid vidst, jeg ville være chauffør. En stor del af familien er chauffører, så det var nemt at falde ind i fællesskabet. Det hele startede, da jeg var med min far ude at køre. Jeg er blevet oplært af den bedste, og jeg har aldrig været i tvivl om valget. Siden jeg var 8 år gammel, har jeg bare ventet på at blive gammel nok.

Lærling med kaliber
Anton er fortsat i en stilling som godschauffør hos Alex Andersen. Virksomheden har en flot succesrate med at beholde ca. 50 % af deres lærlinge i job efterfølgende.

”Det er altid kæmpe stort for os, når vores elever klarer sig flot. Vi har indstillet Anton til prisen, fordi han har haft stort mod på livet som lærling, været særdeles modtagelig for at lære og taget aktivt imod udfordringer. Det skaber et godt samarbejde samt faglige og menneskelige resultater. Vi er stolte af at være med til at uddanne en elev af den kaliber, både internt i vores arbejdsglæde og udadtil”, lyder det fra den stolte HR-chef, Jens Hansen, fra Alex Andersen.

Anton selv fortæller:

- Det er vigtigt for mig at møde til tiden hver eneste dag - både som lærling, ude på skolen og nu som uddannet. Allerede 8 dage efter jeg fik stort kørekort, greb jeg udfordringen med at køre 25 meters modulvogntog. Det har jeg så gjort lige siden. Jeg kan godt lide at komme ud til kunderne, møde dem høfligt og lyttende. Det er vigtigt, at man ikke spiller smart og tror, man ved det hele.

Prisuddelingen skulle egentlig have fundet sted på ATL’s årsdag i foråret, men blev lavet om til en coronavenlig ceremoni hos Alex Andersen.

Om prisen

Hvert år kåres en transportlærling for at have gjort et exceptionelt stykke arbejde i sin tid som lærling. Prisen gives til en lærling, der har gjort en særlig indsats, og som er et forbillede for andre unge, der kunne overveje at uddanne sig inden for transportbranchen som enten godschauffør, kranfører, mekaniker eller lager- og terminalarbejder. Det er virksomheden og skolen, som indstiller eleverne til prisen. Prisen uddeles af ATL - Transportens Arbejdsgivere, som er en del af DI.

Alex Andersen har et særligt skoleforløb på Syddansk Erhvervsskole, hvor de samler alle deres elever på holdet Elite Driver Class.