Dyrk din passion for træ

At arbejde med træ er et håndværk. Uanset om du vælger maskin-, bygnings- eller møbelsnedker kan du følge din interesse for design, kvalitet, godt træhåndværk, tegning og konstruktion. Du lærer også at programmere de højteknologiske og computerstyrede maskiner til at udvikle fremtidens træprodukter.

Læreplads - gode muligheder
Som maskin- og bygningssnedker er der rigtig gode muligheder for at finde læreplads. Mange virksomheder er på udkig efter lærlinge, som brænder for faget og træhåndværket. Der er begrænset optag på møbelsnedker, da virksomhederne ikke efterspørger møbelsnedkere i samme omfang som tidligere. Det vigtige for mange virksomheder er dog, at man brænder for faget og har interessen, og derfor er det ikke altid så afgørende for virksomhederne, hvilken type snedker man er.

Tre veje til at blive snedker

  • Maskinsnedker: Fremstil møbler og inventar med personlighed og perfektionisme ved hjælp af den nyeste teknologi. Som maskinsnedker skal du både have interesse for det gode træhåndværk og en vis teknisk forståelse. Man arbejder med computerstyrede maskiner såvel som traditionelle maskiner. Som færdiguddannet maskinsnedker kan du blive ansat på store produktionsvirksomheder med ansvar for produktionslinjer og på værksteder, der bl.a. designer og fremstiller møbler og træarbejde, herunder også inventar. Kort sagt, alle steder, hvor der er behov for at køre træ igennem en maskine, kan der ansættes en maskinsnedker.

  • Bygningssnedker: Skab specialdesignet interiør i træ, og fremstil døre og vinduer fra nybyggeri til renovering. Som bygningssnedker designer, fremstiller og monterer du alt det, som man ikke kan købe i tusindevis i byggemarkeder og møbelkæder. Du er med i processen fra start til slut. Som færdiguddannet bygningssnedker vil du typisk finde arbejde i tømrer/snedkervirksomheder, inventarvirksomheder eller på møbelfabrikker. Mange bygningssnedkere vælger også at starte selv.

  • Møbelsnedker: Håndværk og design på samme tid. Som møbelsnedker tegner, designer, renoverer og producerer du specialdesignede møbler og interiør. Det vil ofte være møbelsnedkeren, der står for den afsluttende finish. Som færdiguddannet møbelsnedker vil du typisk finde arbejde i snedkervirksomheder eller på møbelfabrikker. Nogle møbelsnedkere vælger også at starte selv.