Bliv det uundværlige bindeled mellem øst og vest – inden og udenfor landets grænser
Forestil dig en verden uden godschauffører? Det er mildest talt umuligt. Hver dag bliver der nemlig fragtet tonsvis af gods rundt i Danmark og verden. Som godschauffør bliver du derfor en væsentlig brik for, at alt kører, som det skal.
Som godschauffør forstår du vigtigheden af, at en vare kommer godt og sikkert frem – og ikke mindst; at den kommer frem til tiden. Ansvaret er dit. Det er derfor afgørende, at du sætter en ære i at yde en god service samt sikkerhed i forhold til godshåndteringen.
I løbet af uddannelsen lærer du at køre og læsse lastbiler af forskellig type og størrelse. Du lærer også om de mange regler for godstransport, kran certificering, farligt gods, køre/hviletids-bestemmelser, lastgrænser, fragtbreve og tolddeklarering.
Som chauffør med speciale i gods vil dine primære opgaver være at:
- Klargøre lastbilen og kontrollere sikkerheden
- Planlægge ruter til afhentnings- og leveringssteder
- Læsse, aflæsse og surre forskellige varer og produkter
- Transportere forskellige typer af gods
- Føre kørselsregnskab, udfylde dokumentation og foretage kontrol af gods.
Varighed
2 år og 6 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko, arbejdstøj og hovedtelefoner.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Uddannelses- & Erhvervsvejleder Odense C
Uddannelsessekretær Odense C
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.