Jeg er blevet mere interesseret i uddannelsen

At være i lære er meget forskelligt i forhold til at være i skole
2/3 2018 - sobn

Jeg hedder Andreas og er i gang med uddannelsen som automatiktekniker. Jeg nåede at søge mange steder, inden jeg fik læreplads hos Arla Foods. Til at begynde med sendte jeg nemlig mine ansøgninger, hvor jeg efter lid tid begyndte at køre ud med ansøgningerne, og det er mit indtryk, at det er den bedste måde at gøre det på.

Hvad er dine gode råd til andre, når de skal finde en læreplads?

  • Lav en ansøgning der er målrettet til den enkelte virksomhed og ikke bare send en standard ansøgning ud.
  • Mød personlig op med ansøgning og CV.
  • Vær forberedt (find ud af, hvad virksomheden laver og hvem man skal spørge efter, når man kommer ud til virksomheden).

Jeg begyndte med at sende ansøgningerne, men efter et stykke tid begyndte jeg at køre ud med dem personligt, fordi det er mit indtryk, at det er den bedste måde at vise interesse på. Det er også ret vigtigt at have noget baggrundsviden om det sted, du søger, fordi det viser, at man har interesse for stedet. Jeg besøgte ca. tre steder om dagen og skrev alt det ned, jeg kunne finde om dem. Det synes jeg virker mere professionelt og engageret.

 Hvordan har lærepladsen udviklet dig?
Jeg blev hurtigt bedre til at tænke ud af boksen, med de små problemer som pludseligt opstår, og som kræver en løsning lige nu og her.

Hvad har lærepladsen lært dig?
At være i lære er meget forskelligt i forhold til at være i skole. I skolen har man måske tid til at fordybe sig i et projekt i længere tid, men sådan er det ikke altid ude i virksomhederne, hvor man skal være omstillingsparat. Man kan godt være i gang med et større projekt ude på lærepladsen, men de kan pludselig få brug for én til at fikse nogle problemer, som gør, at man må lægge alt, man har i hænderne og hjælpe til.

Har dit syn på uddannelsen ændret sig nu, hvor du er kommet i lære?
Jeg er helt klart blevet mere interesseret i min uddannelse efter at være kommet i lære. Både det at se og arbejde med produktionsmaskinerne giver et helt andet billede af, hvad uddannelsen indeholder, og hvad man skal kunne.

Hvad har været den fedeste oplevelse på lærepladsen?
En af de fedeste oplevelser indtil videre var at være med til at finde fejl på en af deres maskiner, eftersom vi fandt et meget stort problem hos maskinen. Det fede var, at jeg fik lov til at være med i fejlfindingsprocessen, hvor jeg også kunne komme med mine input til, hvad problemet var, selvom jeg ikke havde været der særligt længe. Det var fedt at være en del af en større opgave.