Jeg griner nede fra min mave HVER dag

Min læreplads er et sted, hvor udvikling og faglighed er i højsæde. Et sted med et godt og stærkt kollegialt fællesskab.
18/6 2018 - kia

Jeg hedder Cecilie, og jeg er i gang med uddannelsen som neurofysiologiassistent og har læreplads på epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund. 

Hvordan fik du din læreplads?
Jeg fik min læreplads ved at være meget aktivt søgende og ved at sætte mig godt ind i det sted, som jeg ønskede som mit kommende lærested.  

Hvordan vil du beskrive din læreplads?
Min læreplads er et sted, hvor udvikling og faglighed er i højsæde. Et sted med et godt og stærkt kollegialt fællesskab på tværs af faggrupper. Jeg har de bedste kolleger, og jeg føler mig værdsat og hørt. Jeg får altid hjælp og støtte, når der er behov for det. Jeg har aldrig mere at lave end jeg kan følge med, og der er tid til fordybelse. Det er et fantastisk arbejdsmiljø, og jeg griner nede fra min mave HVER dag.

Hvordan får man det bedste ud af at være i lære?
Det gør man ved at give udtryk for sine behov og ønsker. Det er vigtigt, at man i samarbejde med sin vejleder finder den læringsstil, som man får mest udbytte af. Personligt er jeg meget visuel og benytter mig ofte af at tegne de ting, som jeg kan have svært ved at huske eller forstå essensen af. Både min vejleder og mine undervisere har været gode til at imødekomme mine behov, og jeg har altid haft mulighed for at tegne under mine fremlæggelser.

Hvad er dine gode råd til andre, når de skal finde en læreplads?
Vær tro mod dig selv og andre. I visse faggrupper er der benhård konkurrence, men jeg vil til hver en tid anbefale, at man er sig selv. Det kan altid betale sig.

Hvordan har din læreplads udviklet dine praktiske færdigheder og dig personligt?
Min læreplads er ansvarlig for alle mine praktiske færdigheder. Personligt er jeg vokset med den opgave, der ligger i at undersøge patienter. Det er klart, at der er et naturligt pres, da jeg meget nødig vil fejle, overse noget eller træffe en forkert beslutning.

Jeg er langt fra færdig med at udvikle mig. I min optik er læring en livslang rejse, men jeg føler mig godt klædt på til at arbejde selvstændigt.

Hvad har overrasket dig ved at være i lære?
Det, der især har overrasket mig ved at være i lære, er, hvor højt vi elever bliver prioriteret. Eleverne på Filadelfia betyder noget og bliver passet på, så man aldrig bliver overladt til sig selv. Filadelfia er en læreplads, der er omsorgsfuld og har forståelse for den enkelte elev. Her bruger vejlederne al den tid på dig, som der er brug for. Det var også derfor, jeg valgte at indstille netop min læreplads til Årets læreplads 2017.

Hvad har været den fedeste oplevelse på lærepladsen?
Jeg har ikke én oplevelse men mange, og noget af det, som kan give mig den største optursfølelse, er, når jeg har grublet over og knoklet med en opgave, som har været vanskelig, og lægen kommer tilbage med et skulderklap for mit arbejde. Det kan være virkelig nervepirrende og forløsende på samme tid.