Meget mere end bare at være i skole

Du får lov til at udvikle dig og lære om det du gerne lige vil lære noget om.
7/8 2018 - sobn

Her lærer man hele tiden noget nyt

Jeg hedder Kim og er i gang med uddannelsen som IT-supporter. Jeg fik min læreplads hos Siemens efter, at to medarbejdere fra Siemens kom og holdte foredrag på Syddansk Erhvervsskole, hvor de fortalte, at de manglede nogle elever, som kunne hjælpe dem med noget support.

Siemens er en stor virksomhed, hvor der er plads til, at man som elev kan udvikle sig. Jeg har bl.a. oplevet at få lov til at arbejde med både nationale og internationale kunder. Fordi Siemens er så stor en virksomhed, er der altid noget at lave. Der er hele tiden nye og spændende opgaver at tage fat på, og man lærer hele tiden noget nyt.

 

Gode råd når du søger

  • Man skal virke interesseret i virksomheden, når man søger.
  • Man skal kende til virksomhedens værdier og retningslinjer og være klar på de spørgsmål, de kan stille til en samtale.
  • Man skal være fleksibel, og vise at man er glad for at lære nyt.

 

Erfaring man kan bruge

På min læreplads har jeg udviklet mig ved, at jeg har fået meget mere praktisk erfaring. Erfaringer jeg kan bruge, når jeg engang skal ud og finde job. Desuden har jeg også lært en del om, hvordan det er at være i en stor virksomhed ligesom Siemens. Men jeg har også fundet ud af, at det er vigtigt, at du selv tager initiativet til at lære noget, og at man ikke skal tøve med at spørge.

 

Meget mere end bare skole

Efter jeg er kommet i lære, har mit syn på uddannelsen virkelig ændret sig. Når man først er kommet i lære, så får man meget mere ud af det end bare kun at sidde i skolen og lytte til læren. Jeg er virkelig også blevet overrasket over det bånd, jeg har knyttet til kollegaerne. Vi har det også tit sjovt med hinanden, hvilket gør, at det hele ikke bliver så seriøst.

Jeg synes, det er virkelig vigtigt at finde sig en læreplads, fordi man får så meget mere ud af en læreplads end en eksempelvis ved skolepraktik. Du får lov til at udvikle dig og lære om det, du gerne lige vil lære noget om.