Jeg kunne ikke forestille mig uddannelsen uden læreplads

Jeg synes, at uddannelsen er utroligt godt skruet sammen, og det er rart at komme ud og være praktisk og samtidig lære noget
20/2 2018 - sobn

Patrick er i gang med uddannelsen som personvognsmekaniker. Læs hans fortælling om, hvordan han fik en læreplads og hans tanker omkring erhvervsuddannelse. 

Det er vigtigt at være nysgerrig

Når man begynder på en læreplads, er der mange, som allerede gerne vil vise, at de er dygtige og kan en masse. Jeg synes, det er vigtigt, at man spørger om en masse ting. Det er nemlig der, at man lærer noget. Mange er lidt bange for at spørge, og føler måske at spørgsmålene er dumme, og at det viser, at man ikke ved noget omkring det, de laver. Men det er super vigtigt at være nysgerrig, man er der jo netop for at lære. Virksomhederne forventer ikke, at man ved alt fra start.

Jeg har udviklet mig helt utroligt meget på min læreplads. De er også grunden til, at jeg kom med til Danmarks Mesterskaberne inden for mit fag. Jeg har lært en hel masse på skolen, fordi de har nogle gode lærere. Men på en læreplads lærer du ikke kun om dit fag, men også dét at være og arbejde i en virksomhed. Jeg har også lært rigtig meget om ansvar og udviklet mig personligt. Jeg er blevet meget mere åben og generelt har jeg faktisk ændret mig på mange punkter, efter jeg begyndte på min læreplads, og det er kun på en god måde.

 

Giv ikke op!

Det er altid en god idé at aflevere din ansøgning til en chef. Det er også en god idé at sørge for at komme ud og snakke med nogle firmaer ved at tage personlig ud med sin ansøgning. Får du ikke et klart svar, så kontakt dem igen på et andet tidspunkt. Jeg nåede selv at søge omkring 10 steder før jeg fik min læreplads ved Vejle Biler.

Mange steder har meget travlt, så nogle gange kommer i glemmebogen. Sådan er det i hvert fald her, hvor jeg er i lære. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at følg op på dine ansøgninger, det viser også engagement og at man virkelig gerne vil det. Desuden er det ikke så vigtigt, at du får afleveret mange ansøgninger, men aflevér lidt færre og følg op på dem.

Har du ikke fået en læreplads og kommer i skolepraktik, ligesom jeg gjorde. Så spørg, om du må få fri i en uge, så du kan komme ud og aflevere ansøgninger. Det gjorde jeg, fordi jeg var ikke interesseret i at forblive i skolepraktik, men ville gerne i lære, og det gav pote

 

Det er fedt at komme ud i den rigtige verden

Jeg synes, at uddannelsen er utroligt godt skruet sammen, og det er rart at komme ud og være praktisk og samtidig lære noget. Jeg kunne slet ikke forestille mig, hvordan det vil være at bruge så meget tid på skole og først komme ud i den rigtige verden, efter man er færdig. For mig giver det god mening, at en uddannelse også forbereder en til arbejdsmarkedet. Det er i hvert fald en fordel for mig, at jeg har prøvet, hvordan det er at være ude på et værksted, inden jeg bliver færdigudlært.