Jeg er glad for, at jeg kom i lære

Jeg kan ikke beskrive den fedeste oplevelse på min læreplads, for hver dag er den fedeste dag
27/2 2018 - sobn

Jeg hedder Tinna, og jeg er i gang med uddannelsen som gourmetslagter og har læreplads ved Superbrugsen i Hinnerup.

Hvordan vil du beskrive din læreplads?
Jeg kan beskrive min læreplads som et lærerigt sted, hvor man også får ansvar. Desuden er kollegaerne meget søde. Der er stor opbakning og støtte fra alle i butikken, og det kunne jeg bestemt mærke, da jeg skulle deltage til DM i Skills og havde svendeprøve i samme måned.

Hvordan får man det bedste ud af at være i lære?
Man skal brænde for det, man laver. Det kan godt gå hen og blive lidt ensartet, og så er det vigtigt at have passion for det man laver, så man kan se muligheder i det, man laver, og hvordan man kan lave nye varer, som vil være en gavn for butikken. Det er også vigtigt, at man trives der, hvor man er i lære. Når man trives et sted, holder det engagementet oppe.

Hvad er dine gode råd til andre, når de skal finde læreplads?
Når man kommer i lære, har man tre måneders prøveperiode. Det er en god idé at mærke efter i denne periode, om det er det rigtige sted. Lad vær med at tage en beslutning allerede efter en måned.

Hvad har din læreplads lært dig?
Min læreplads har lært mig at være selvstændig og at tage ansvar. At være på en læreplads har også givet mig faglig stolthed. Jeg har fået kendskab om produkterne og varerne, som vi sælger. Jeg har lært om egenkontrol og regnskaber. Der er stort forskel på at sidde og høre om tingene til at komme ud og prøve dem i praksis.

Hvad har overrasket dig ved at være i lære?
Det overraskede mig, hvor meget salg der ligger bag. Der skal både laves udregninger på de forskellige varer, og ud fra det vurdere om varen kan betale sig at have liggende. Man skal også vurdere, hvor varen skal ligge for at den sælger, og undersøge hvor meget vi så sælger.

Hvad har været den fedeste oplevelse på lærepladsen?
Jeg kan ikke beskrive den fedeste oplevelse på min læreplads, for hver dag er den fedeste dag. Selvfølgelig har man nogle dage, der ikke er lige så sjove som andre, men når jeg nu tænker tilbage, betyder de gode dage langt mere end de triste dage. Når man så endelig havde en trist dag, var der også stor støtte fra de andre kollegaer.