Julie viser murerfaget frem til Folkemødet 2024

Mød 19-årige Julie Lykke Nielsen, en dedikeret murerlærling, der har udmærket sig gennem hårdt arbejde og talent. Læs om hendes rejse fra grundforløb til en uundværlig del af teamet hos Murup ApS og hendes deltagelse i murerkonkurrencen ved Folkemødet.
14/6 2024 - anders

Fra grundforløb 1 til den største interesse

Julie Lykke Nielsen er en talentfuld murerlærling, der i en alder af 19 år allerede har gjort sig bemærket i branchen. Julie startede på Grundforløb 1, hvor hun prøvede forskellige håndværkerfag, før hun fandt sin vej som murer. "Jeg har altid været en, der ikke ville have beskidte hænder, men nu elsker jeg det arbejde, vi laver," fortæller Julie.

Julie er en del af murerlandsholdet, hvor hun træner intensivt til EuroSkills 2025. I år deltager hun i murerkonkurrencen på Folkemødet, hvor hun sammen med sin makker, Markus, skal mure et flisekort over Bornholm. Denne opgave kræver både præcision og teamwork, og det er en fantastisk mulighed for at vise, hvor fedt et fag murerfaget er.

Viljen til at lære

Julies rejse har været præget af hendes dedikation og vilje til at lære. Hun fandt sin læreplads hos Murup ApS, hvor hun hurtigt blev en vigtig del af teamet. "Jeg havde svært ved at finde en læreplads, men Murup gav mig chancen for at vise, hvad jeg kan. Jeg har aldrig fortrudt, at jeg tog murerskeen i hånden," siger Julie. Hendes læreplads har været afgørende for hendes udvikling, og hun er taknemmelig for den støtte, hun har fået. Derfor er hendes umiddelbare beskrivelse af lærepladsen også: "Den bedste læreplads man kunne ønske sig".

Murermester Ulrik Pedersen, som leder Murup ApS, har været en vigtig støtte for Julie. Han så hurtigt hendes potentiale og tilbød hende en læreplads, hvilket har gjort hende til en vigtig del af teamet. Julie nyder de mange forskellige opgaver og det stærke samarbejde med kollegaerne.

Inspiration for andre

Julie ønsker at inspirere andre unge til at vælge en uddannelse inden for byggeriet. "Jeg håber, flere vil gøre det samme. Der er virkelig brug for os," siger hun. Julies historie viser, at dedikation og at følge sin interesse kan føre til sjove og store muligheder.

Julies deltagelse i Folkemødet er ikke kun en konkurrence; det er også en mulighed for at vise, hvad hun har lært, og hvor langt hun er kommet. Hun vil inspirere andre og vise, at murerfaget har meget at byde på.