Drømmer om at åbne egen butik

Faget som gourmetslagter er spændende fordi, at ”det er så bredt og et miks af det hele. Maden skal tale til en, og gøre kunderne nysgerrige"
15/10 2019 - lbk

Anne Brodersen fra Vejle uddanner sig til gourmetslagter på Syddansk Erhvervsskole. Anne forklarer, at faget som gourmetslagter er spændende fordi: ”det er så bredt og et miks af det hele. Maden skal tale til en, og gøre kunderne nysgerrige.” Kunderne bliver fristet og spiser med øjnene, og det betyder også at fokus på anretning er vigtigt. Som gourmetslagter får hun rig mulighed for at udtrykke sig selv gennem sit håndværk. Anne har læreplads hos Menu i Haderslev, og her har hun fået ansvar og frie tøjler til afprøve sine færdigheder, indenfor det kolde og varme køkken. Anne har blandt andet kommet med idéer til et mexicansk-inspireret tema, forslag til de sociale medier, og afprøvning af smagsprøver indenfor et bestemt tidsrum for at opnå øget salg. 

Annes forældre har været en stor støtte for Anne undervejs i hendes uddannelse. Annes far er uddannet pølsemager, og Anne forklarer, at hun er blevet inspireret af sin far.  ”Vi deler en fælles interesse min far og jeg, og derfor er det spændende at skulle prøve det samme, som han gjorde, da han var på min alder. Hendes håb og drømme for fremtiden går på at åbne en butik med sin far.