Michelle fortæller om sin læreplads hos Hummel

Hummel var for mig større, end jeg nogensinde havde drømt om, og jeg så det som den ultimative læreplads, også selvom det ligger i Aarhus.
16/2 2018 - sobn

Jeg hedder Michelle og jeg er i gang med at uddanne mig som mediegrafiker. Jeg har læreplads ved Hummel og havde søgt omkring 11 andre steder, før jeg søgte hos Hummel. Jeg søgte primært på Fyn, da jeg på daværende tidspunkt stadig boede i Rudkøbing, men jeg var klar på at hive rødderne op og flytte. Jeg søgte både opfordret og uopfordret hos:

 

 • Creative Company, Holstebro
 • SEON, Odense
 • Outhouse, Odense
 • Det Koncept, Odense
 • Brand New Media, Odense
 • Odense Sport & Event, Odense
 • Københavns Kommune
 • Henning Larsen Architects, København
 • Tegnestuen – Sille Lisby, Svendborg
 • Grafisk Produktion, Odense
 • Jysk Fynske Medier, Odense

Den, jeg søgte ved Hummel, var opfordret og en digital ansøgning. Jeg sad på det tidspunkt i skolepraktikken, hvor man jo skal søge alt, hvad man kan komme til, også selvom det måske ikke lige er den læreplads, som man drømmer om.

Men Hummel var for mig større, end jeg nogensinde havde drømt om, og jeg så det som den ultimative læreplads, også selvom det ligger i Aarhus. Der var mange om buddet, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi, regnet med, at jeg ville blive kaldt til samtale. Men det gjorde jeg. Jeg var nervøs ved tanken om, at der nu var større sandsynlighed for, at jeg skulle til at flytte fra min hjemby, men samtidig ekstremt spændt.

Hvordan får man det bedste ud af at være i lære?
Man får det bedste ud af at være i lære ved at tage ansvar for egen læring. Føler man ikke, at man bliver udfordret nok eller ikke udvikler sig nok, så sig det. Hvis der er noget, man gerne vil blive bedre til, så sig det. Derudover synes jeg også, at det er vigtigt, at man går ind med et åbent sind. Tag imod nye procedurer, arbejdsmetoder m.m., også selvom man selv plejer at gøre tingene på en anden måde.

Hvad er dine gode råd til andre, når de skal finde en læreplads?

 • Hav et gennemført, online portfolio med dine opgaver, så du nemt kan vise dit arbejde frem. Har man et godt online portfolio, udviser man professionalitet, engagement og passion.
 • Vær 100% dig selv til samtaler. Det er både det bedste for dig selv og for virksomheden, så begge parter ved hvad der kan forventes.
 • Lav en ansøgning du er stolt af og hav altid det sværeste afsnit med i din ansøgning: Motivationen. Hvorfor søger du lige netop denne læreplads?


Mit motivationsafsnit lød sådan:
”Elev hos hummel? Yes, please. Jeg vil rigtig gerne være en del af jeres team. Det vil jeg fordi I har et kendt, unikt og internationalt brand, som jeg ville være stolt af, at kunne kalde mig en del af. Derudover har I en bred vifte af forskellige opgaver, hvor der er masser af mulighed for, at jeg kan udvikle mine kreative og grafiske evner og det er noget, som jeg vægter højt. Jeg ønsker, at blive en dygtig mediegrafiker og det ved jeg, at jeg kan blive hos jer.”

Hvordan har din læreplads udviklet dine praktiske færdigheder og dig personligt?
Mine praktiske færdigheder har udviklet sig helt enormt meget. Jeg er blevet mere rutineret i de forskellige programmer og derfor også hurtigere. Jeg kender til flere funktioner, fremgangsmåder, effekter, tastaturgenveje m.m. og det udvikler sig fortsat. Derudover har jeg fået større produktionsforståelse i forbindelse med at sende opgaver til tryk.

Mine personlige færdigheder har bl.a. udviklet sig ved noget så simpelt som at tage en telefon og snakke med medarbejdere på tværs af hele virksomheden og sommetider også eksterne. Det skræmte mig fra vid og sans i starten, men nu er det ikke et problem længere, fordi jeg er blevet mere sikker på mig selv. Jeg har også udviklet mig til at turde at dele mine holdninger, tanker og ideer.

Hvad har lærepladsen lært dig?
Lærepladsen har, til forskel fra skolen (hvor man ofte har længere tid til en bestemt opgave), bl.a. lært mig at arbejde hurtigt. At man ikke altid skal være så selvkritisk og perfektionistisk.

Har dit syn på uddannelsen ændret sig nu, hvor du er kommet i lære?
Nej, faktisk ikke. Uddannelsen er nemlig ret meget, som jeg har forestillet mig og drømt om. Men det er også blevet tydeligt for mig, at man komme til at kunne en masse forskellige ting, selvom man læser den samme uddannelse, fordi lærepladserne er så forskellige.

Hvad har overrasket dig ved at være i lære?
Det har overrasket mig, hvor selvstændigt, at jeg har fået lov at arbejde og hvor meget ansvar jeg har, som gradvist bliver større og større. Det er helt vildt fedt.

Hvad har været den fedeste oplevelse på lærepladsen?
Det er svært at vælge lige præcis den fedeste oplevelse, for der er flere:

 • Den stærke følelse af fællesskab, når vi alle er samlet enten til Townhall Meetings eller andre arrangementer.
 • At sidde til møde og præsentere mig selv overfor Christian Stadil
 • De forskellige personale events som kommer i løbet af året

Læs mere om uddannelsen som mediegrafiker her