Mød Christina: Hun elsker den kreative hverdag

Christina var aldrig helt sikker på, hvad hun skulle uddanne sig til. I hendes tid på Vejle Tekniske Gymnasium forelskede hun sig i de kreative fag og vidste da, at det var den vej hun skulle gå. I dag uddanner hun sig til gourmetslagter på Syddansk Erhvervsskole.
7/6 2022 - anders

Christina udvikler sig både fagligt og personligt

Da nu 22-årige Christina fandt ud af, at en kreativ hverdag var lige noget for hende, var hun samtidig meget låst i forestillingen om hvilke muligheder hun havde for kreative uddannelser – tekstiler, smykker og mode. Hun havde fritidsjob ved Bilka Vejle, og da de tilbød hende en elevplads i delikatessen indså hun, hvad faget som gourmetslagter kan: ”Jeg fik lynhurtigt øjnene op for de kreative muligheder og mulighederne for at skabe resultater,” fortæller hun.

Både på lærepladsen og på skolen vokser Christina på mange måder. Hun har lært meget om blandt andet lederskab, salg og produktion. Især den store opbakning og feedback, der er på uddannelsen, udvikler hende både fagligt og personligt. ”Netop de redskaber jeg har fået mig, gør at jeg for første gang har kunnet se et formål med hvor jeg uddannelsesmæssigt er på vej hen. Det faglige niveau kan hæves efter egen formåen og arrangement”.

I fremtiden vil Christina ikke nødvendigvis arbejde som gourmetslagter, men har heller ikke nogen specifikke planer. Hun er dog sikker på, at hun kan bruge fagligheden i sin hverdag. Uddannelsen lægger en grundsten for hendes kompetencer, som hun herefter kan udvide gennem nye arbejdsopgaver eller videreuddannelse.

Læs mere om uddannelsen som gourmetslagter her.