Mød Mateusz: Han tegner bygninger og udfolder sig kreativt

”Jeg spillede Sims som lille, hvor man byggede hus. Nu gør jeg det i virkeligheden gennem min uddannelse til teknisk designer. Det er ret fedt.”
16/6 2022 - lbk

Det er kombinationen af at tegne bygninger og samtidig udfolde sig kreativt, der gør uddannelsen til teknisk designer fed for Mateusz. 

Selv fortæller Mateusz om, hvordan interessen for bygninger og tegninger opstod: ”Jeg spillede Sims som lille, hvor man byggede huse, og jeg elskede det. Nu gør jeg det i virkeligheden gennem min uddannelse. Det er ret fedt.” 

”Du lærer et erhverv og en masse inden for det, f.eks. it- og tegneprogrammer. Du tjener også penge, fordi du får elevløn,” fortæller 26-årige Mateusz, der under sin uddannelsen har læreplads ved HJ Ventilation i Odense, hvor han bl.a. laver tilbudslister, tegner, opmåler og arbejder med drift og vedligeholdelse.  

Der er mange muligheder med en uddannelse som teknisk designer. Mateusz vil gerne ud og arbejde i et par år, og på et senere tidspunkt drømmer han om at udbygge sine kompetencer og blive projektleder.

Læs mere om uddannelsen som teknisk designer.